Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (20.7.2011) + VIDEO

streda, 20. júl 2011 18:28 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (20.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (20.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Tevézov odchod sa odkladá na neurčito

Carlos Tevéz snívajúci o prestupe do Južnej Ameriky (bližšie k svojej rodine) si bude musieť na svoj návrat ešte počkať. Brazílsky Corinhians na poslednú chvíľu vycúval z črtajúcej sa dohody s Manchestrom City s tvrdením, že prestup by nestihli dotiahnuť do “trade deadline”, teda do 5 hodiny rána dnešného dňa, kedy sa v Brazílii uzatvoril letný prestupový trh. Corinthians sa pokúsi získať argentínskeho útočníka opäť počas zimného prestupového obdobia.

Tiago odchádza z Juventusu


Tiago Mendes dnes definitívne ukončil svoje neslávne pôsobenie v Juventuse Turín. Portugalský záložník prestúpil k “Starej dame” v roku 2007 z Lyonu, ktorý zaňho zinkasoval 13 miliónov eur. Tiago sa však nedokázal v drese Juventusu počas štyroch sezón výrazne presadiť a tak ho klub dnešným dňom uvoľnil spod zmluvy. 58-násobný portugalský reprezentant pôsobil počas minulej sezóny v drese Atlética Madrid, kde bol na ročnom hosťovaní.

AS Rím sa posilňuje v Španielsku


Tréner AS Rím Luis Enrique hľadá nové posily pre svoj tím v španielskej La Lige. Po tom ako pritiahol Josého Ángela z Gijonu je blízko k uzatvoreniu prestupu útočníka Bojana Krkiča z Barcelony. Enrique sa zaujíma aj o afrického brankára Espanoylu Carlosa Kameniho.

Filipe Melo na odchode z Juventusu


Brazílsky záložník Filipe Melo už nefiguruje v plánok trénera Starej dámy Antona Conteho, ktorý ho so sebou nezobral ani na letné sústredenie v USA. Melo novinárom potvrdil, že mu agent hľadá nového zamestnávateľa.   Záujem o služby bývalého hráča Fiorentiny má viacero klubov na čele s Borussiou Dortmund, Paris Saint-Germain a tureckým Galataraerayom.

Kuciak trénuje s Légiu Varšava


Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie brankár Dušan Kuciak sa pripojil k mužstvu Légie Varšava napriek tomu, že jeho predchádzajúci zamestnávateľ rumunský klub Vaslui tvrdí, že Kuciak je s nim stále zmluvne zaviazaný. Situáciu by malo vyjasniť až očakávané vyjadrenie FIFA.

Neymar blízko k prestupu do Realu


Brazílsky talent Neymar má podľa agenta Wagnera Ribeira veľmi blízko k prestupu do Mourinovho “Bieleho baletu”. Údajne sa čaká už len na to, kedy španielsky veľkoklub zaplatí Santosu za nový fenomén „kanárikov” odstupné vo výške 45 miliónov eur.