Main Content

Edinson Cavani o vzťahu s Neymarom: Nemusíme byť priatelia

streda, 18. október 2017 13:19 | Autor: Jakub Vaverka

Edinson Cavani & Neymar
Edinson Cavani & Neymar | zdroj: TASR

V uplynulých týždňoch sa veľa popísalo o pokazenom vzťahu uruguajského útočníka Edinsona Cavaniho a brazílskej hviezdy Neymara. Prvý menovaný do celej záležitosti prináša viac svetla.

Edinson Cavani bol po odchode Zlatana Ibrahimoviča v Paríži ofenzívnou hviezdou číslo jeden. Všetko sa však zmenilo toto leto, keď prišiel z Barcelony Neymar, ktorý klubové vedenie stál neuveriteľných 222 miliónov eur. K tomu treba prirátať ďalší príchod, PSG posilnil aj talentovaný Kylian Mbappé.

Fanúšikovia sa tešili, že v Parku Princov uvidia ofenzívne trio MCN, ktoré prebije aj niekdajšie barcelonské MSN. Už teraz je však jasné, že sa to v PSG nepodarí. Zatiaľ čo totiž barcelonská trojica ťahala za jeden povraz, vzťahy v útoku Paríža nie sú najlepšie.

Iskrí to predovšetkým medzi Cavanim a Neymarom. Obaja by chceli kopať pokutové aj priame kopy. „Prípad s penaltou je minulosť. Veci ako táto sa stávajú,“ začal pre SFR Sport uruguajský bombardér Edinson Cavani.

Musíme nájsť spôsob, ako fungovať spoločne ako tím. Potrebujeme byť konkurencieschopní, nepotrebujeme byť priatelia. Človek musí byť profesionál, po zápase máme všetci vlastné životy,“ myslí si bývalý zakončovateľ SSC Neapol.

„Edi“ si nemyslí, že jeho nie ideálny vzťah s Neymarom je problémom pre PSG. „Hráča, ktorý bude zahrávať štandardné situácie vyberá tréner. Najdôležitejšie je, aby sme vyhrávali. To bude najlepšie aj pre tím. Myslím si, že kouč nájde vhodné riešenie. Či už tréner vyriešil túto situáciu? Nemyslím si. (smiech).“