Main Content

Ružomberok získal reprezentačnú posilu z kádra účastníka Európskej ligy

streda, 18. október 2017 11:49 | Autor: Filip Chudý

Artur Pikk
Artur Pikk | zdroj: mfkruzomberok.sk

Futbalisti Ružomberka majú nového spoluhráča, ktorý je navyše reprezentantom svojej krajiny a prichádza zo známeho európskeho klubu.

MFK Ružomberok sa v boji o prvú šestku, ktorá zaručí boj o titul a pohárové priečky aj vo zvyšku sezóny Fortuna ligy, rozhodol posilniť. Ako informuje oficiálna stránka Liptákov, predstavitelia klubu sa dohodli na zmluve do konca aktuálnej sezóny s estónskym obrancom Arturom Pikkom.

Tento 24-ročný futbalista doteraz pôsobil v známom bieloruskom klube BATE Borisov, pričom bol aj na jeho súpiske pre skupinovú fázu Európskej ligy, ale šancu na ihrisku nedostal.

Pikk je tiež hráčom estónskej reprezentácie, v ktorej pôsobí od novembra 2014. Počas minulej kvalifikácie v boji o MS 2018 odohral za národný tím pobaltskej krajiny päť duelov. Celkovo má na svojom konte 19 reprezentačných zápasov, navyše Estónsko reprezentoval aj v mládežníckych výberoch.

V tejto sezóne nastúpil len na tri zápasy bieloruskej ligy. V minulosti ale zbieral viaceré úspechy, keď získal titul v Bielorusku (BATE) aj v Estónsku (2-krát s Levadiou Tallinn), pričom na konte má aj viaceré pohárové trofeje.

Pikk je ľavý obranca, ale môže hrať aj na ľavej strane stredovej formácie. Má 176 centimetrov a 70 kilogramov. Liptákom by mal pomôcť na ich boľavom mieste, keďže z použiteľných ľavákov mali na tieto pozície v zostane iba Šimona Kupca.