Main Content

Mourinho neplánuje ukončiť kariéru ako tréner Manchestru United

streda, 18. október 2017 08:27 | Autor: TASR

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: TASR

Lisabon 17. októbra (TASR) - Portugalský kormidelník Jose Mourinho uviedol, že je málo pravdepodobné, aby ukončil svoju trénerskú kariéru na lavičke Manchestru United.

Portugalčan pôsobí na Old Trafford od roku 2016. Jeho aktuálny kontrakt vyprší v roku 2019, má však opciu zotrvať minimálne o rok viac. Sám sa vyjadril, že vo futbalovom manažmente by rád zotrval ešte aspoň 15 rokov.

"Je nemožné zostať v jednom klube tak dlho. Ak by som však chcel skončiť kariéru za dva, tri, štyri alebo päť rokov, tak by som povedal: 'áno, chcem ju ukončiť v Manchestri United'," povedal pred stredajším súbojom Ligy majstrov proti Benfice Lisabon.

Otázky na jeho budúcnosť prišli po tom, ako v nedeľňajšom rozhovore pre francúzsku televíziu povedal, že dnes nie je doba 15 alebo 20-ročného pôsobenia trénerov v jednom klube. Uviedol aj svoj obdiv k projektu Paríža Saint-Germain.

"Nič sa nedeje, nepodpisujem nový päťročný kontrakt a nejdem do PSG. Som v Manchestri United, kde mám zmluvu. To je všetko," citovala agentúra AP Mourinha.