Main Content

Keď Pánik kľučkuje, Quenneville sa radšej nepozerá. Vidí v ňom ,,drsňáka''

pondelok, 16. október 2017 10:35 | Autor: Martin Gregor

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Minulá sezóna bola pre Richarda Pánika mimoriadne vydarená. Po rokoch strávených pendlovaním medzi farmami a prvými tímami odohral v profilige kompletnú 82-zápasovú porciu s bilanciou 22 gólov a 22 asistencií. Kariérne maximum zo sezóny 2014/2015 v podobe 17 bodov (11+6) tak prekonal viac než dvojnásobne.

Pánik za herný progres vďačí nielen sebe, ale aj dôvere, ktorú našiel v tíme Chicaga Blackhawks. Veľký podiel na tom má tréner Joel Quenneville, ktorý v Pánikovi videl kvality, ktoré predtým prehliadali v Tampe aj Toronte.

,,Z ničoho nič som o ňom začal uvažovať ako o silovom útočníkovi. Priniesol húževnatosť, protihráčom sa proti nemu začalo hrať veľmi ťažko. Začal sa tlačiť pred bránu, skóroval v nepríjemných situáciách. My od neho teraz potrebujeme len to, aby pokračoval v tejto hre bez výkyvov,” cituje slová trénera Chicaga portál nhl.cz.

Martinský rodák v úvode sezóny hráva v prvej formácii po boku Toewsa a Saada. V prvých šiestich zápasoch strelil tri góly a na ďalšie tri prihral.

,,Vždy vedel zakončiť. My sme v ňom ale hľadali vyrovnanosť výkonov. Oceňujeme, že sa nebojí. Prináša do nášho tímu takého „drsňáka“. Občas skúsi aj zakľučkovať,” zasmial sa Quenneville a dodal s úsmevom: ,,Na to sa radšej nepozeráme.”

Pánik však s hokejkou kúzliť vie. Rozprávať by o tom vedel Evgeni Malkin, ktorého si v minulej sezóny vychutnal kľučkou, po ktorej strelil jeden z najkrajších gólov celej sezóny.

Slovenský útočník však priznáva, že kľučkami občas trochu riskuje. ,,Keď vám to nevyjde, ľudia si hovoria “ach nie, už zase”. Takže sa sústredím, aby som hral jednoducho. Chcem dokázať, že nie som zázrakom jednej sezóny,” povedal najproduktívnejší Slovák doterajšieho priebehu sezóny.