Main Content

Milan Škriniar sa dočkal veľkého komplimentu od legendy AC Miláno!

pondelok, 16. október 2017 09:39 | Autor: Martin Gregor

Milan Škriniar, Alessandro Nesta
Milan Škriniar, Alessandro Nesta | zdroj: TASR

Vrcholom nedeľňajšieho futbalového programu bolo milánske mestské derby, v ktorom po góle z 90. minúty triumfoval Inter Miláno (3:2) s Milanom Škriniarom v základnej zostave.

Hrdinom duelu dvoch milánskych gigantov sa stal Mauro Icardi, ktorý strelil všetky tri góly ,,Nerazzurri”. Tretí a zároveň víťazný premenil z pokutového kopu v 90. minúte.

,,Icardi bol dnes veľkolepý, doslova grandiózny. Je to kompletný útočník,” vychválil ho po zápase tréner Luciano Spaletti.

Výborný výkon v drese modro-čiernych predviedol opäť slovenský stopér Milan Škriniar, pre ktorého to bolo vôbec prvé derby medzi tradičnými milánskymi rivalmi.

Portál football-italia.net ohodnotil jeho výkon známkou 7. Len autor hetriku Icardi (10) a Antonio Candreva (8) dostali vyššiu.

,,Škriniar opäť potvrdil, že je jednou z najlepších posíl tejto sezóny. Na svojom poste bol bezpečnou poistkou. Mladý obranca v prvom polčase tyranizoval útočníkov AC Miláno a dobre sa vyrovnal s fyzickou hrou Patricka Cutroneho po jeho príchode na ihrisko,” ohodnotil Škriniarov výkon redaktor football-italia.net Greg Murray.

Ešte pred zápasom vzdal Škriniarovi veľký kompliment Alessandro Nesta, stopérska legenda AC Miláno z čias, kedy “Rossonerri” patrili k absolútnej špičke v európskom futbale, majster sveta, víťaz Ligy majstrov a viacnásobný majster Serie A. V rozhovore pre francúzsky L’Equipe sa ho spýtali, či môže z novej posily Interu vyrásť rovnako kvalitný obranca, ako bol on.

,,Je to nový Nesta? Nemyslím si, že existuje nový Nesta, ale Škriniar je obranca, ktorý sa mi priblíži,” pochválil mladého Slováka, ktorý ešte v roku 2016 obliekal dres MŠK Žilina.

Podľa talianskeho športového portálu calciometracato.com sa cena Škriniara po vydarenej jeseni vyšplhala už na vyše 40 až 45 miliónov eur. Záujem o jeho služby prejavuje najmä Atlético Madrid.