Main Content

Hrdina Neapolu Insigne: Toto môže byť naša sezóna!

nedeľa, 15. október 2017 12:29 | Autor: TASR

Lorenzo Insigne
Lorenzo Insigne | zdroj: TASR

Rím 15. októbra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom si aj po ôsmom kole talianskej Serie A držia stopercentnú bilanciu.

V sobotňajšom šlágri si odviezli cenné tri body zo štadióna AS Rím, kde zvíťazili vďaka gólu Lorenza Insigneho 1:0. Líder tabuľky využil zaváhanie Juventusu Turín, ktorý podľahol doma Laziu Rím 1:2, a pred obhajcom trofeje má už päťbodový náskok. Lazio sa s 19 bodmi vyrovnalo Juventusu, rovnaký počet má aj Inter Miláno, ktorý však ešte v nedeľu čakalo mestské derby s AC.

Insigne sa na Olympijskom štadióne v Ríme strelecky presadil v 20. minúte, keď sa k nemu v šestnástke dostala odrazená lopta, ktorú nekompromisne napálil do siete a postaral sa o jediný presný zásah.

"Som unavený, ale veľmi šťastný," vyznal sa po zápase Insigne, ktorý vsietil jubilejný 100. gól v kariére. "V druhom polčase sme sa príliš zatiahli, trpeli sme pri tlaku domácich, no napriek tomu som rád, aký výkon sme podali a ako sme to zvládli. Vzhľadom na výsledok Juventusu sme dvojnásobne šťastní. Snažíme sa hrať ako jeden tím, to je spôsob hry, ktorý nám môže priniesť na konci sezóny scudetto," uviedol pre denník La Stampa.

Neapolčania po ôsmom víťazstve v rade pomýšľajú na najvyššiu métu. "Titul? O ňom sa v šatni rozprávame iba málo. Ale vieme, že táto sezóna môže byť pre nás výnimočná. Už pred jej štartom sme sa všetci zhodli v tom, že urobíme všetko pre to, aby sme odohrali skvelý ročník. Víťazstvá na Stadio Olimpico nad Laziom aj AS nás urobili ešte silnejšími. Sme si vedomí, že toto môže byť naša sezóna," nechal sa počuť taliansky reprezentant. Slovenský stredopoliar Marek Hamšík pobudol za hostí na trávniku do 72. minúty, keď ho vystriedal Poliak Piotr Zielinski.

Za to konkurent Juventus Turín duel s druhým rímskym klubom nezvládol, podľahol doma Laziu 1:2 a utrpel prvú prehru v ligovej sezóne. O oba góly hostí sa po zmene strán postaral Ciro Immobile, ktorý odpovedal na vedúci gól Douglasa Costu z prvého polčasu. Domáci boli blízko aspoň k bodu, ale v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop Paulo Dybala. Jeho strelu zlikvidoval brankár Thomas Strakoša.

"Chceme si s mojimi spoluhráčmi užiť tento triumf. Ako útočník je mojou úlohou strieľať góly, som rád za seba, fanúšikov i trénera. Víťazstvo nám dodá sebavedomie, musíme ďalej mentálne rásť," citovala dvojgólového hrdinu Immobileho agentúra DPA.