Main Content

MS 2010 JAR: Postrelený Cabaňas nebude hrať na MS 2010 v JAR

piatok, 2. apríl 2010 20:12 | Autor: TASR

MS 2010 JAR: Postrelený Cabaňas nebude hrať na MS 2010 v JAR
MS 2010 JAR: Postrelený Cabaňas nebude hrať na MS 2010 v JAR | zdroj: SITA

Paraguajský reprezentačný útočník Salvador Cabaňas nebude hrať na tohtoročných futbalových majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike. Informáciu priniesol internetový portál goal.com.

Hráča mexického tímu Club América postrelili v januári do hlavy pri potýčke v bare, niekoľko dní dokonca bojoval o život, ale napokon sa dal do poriadku a dúfal, že sa pred svetovým šampionátom zotaví.

"Keď sme sedeli v nemocničnej izbe, tak mi povedal, že bude hrať na majstrovstvách sveta,“ povedal Cabaňasov otec pre denník Ultima Hora len pár dní po útoku. Cabaňas síce už po 22 dňoch opustil oddelenie intenzívnej starostlivosti, no záťaž, akou je profesionálny futbal, ešte nezvládne. "Kompletne sa mu zotavili všetky životné funkcie, ale futbal si nezahrá ešte dlhší čas,“ zneli slová klubového lekára tímu Club América Alfonsa Diaza, ktorý odhaduje Cabaňasov návrat o 18 mesiacov. Reprezentácia Paraguaja sa v základnej F-skupine MS 2010 v JAR stretne okrem Talianska a Nového Zélandu aj s tímom Slovenska.