Main Content

Obetuje Barcelona kvôli Messimu názov štadióna?

piatok, 13. október 2017 11:48 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Vedenie FC Barcelona stále pracuje na predĺžení kontraktu s Lionelom Messim, ale pravdou je, že Argentínčan novú zmluvu stále nepodpísal a ak sa tak nestane do konca sezóny, v lete sa stane voľným hráčom.

Nová zmluva pre Lionela Messiho bude kráľovská a rodák z mesta Rosario bude najlepšie zarábajúcim hráčom svojho mužstva. „Messi by mohol za podpísanie kontraktu dostať bonus v rekordnej výške 80 miliónov libier, pričom týždenne by mal zarábať 500 tisíc,“ informoval anglický denník Daily Mail.

Pre Barcelonu pôjde o enormnú finančnú záťaž, avšak šéfovia katalánskeho giganta si jednoducho nemôžu dovoliť jednému z najlepších hráčov histórie nevyhovieť. „Gigant z La Ligy by teoreticky mohol predať názov svojho štadióna, aby získal potrebné finančné zdroje,“ tvrdia novinári z Veľkej Británie.

Camp Nou bol postavený v roku 1957 a odvtedy si drží aj svoj súčasný názov. Počas uplynulých rokov sa viacero veľkých firiem snažilo získať práva na názov tohto stánku, ale najväčší štadión na starom kontinente odolal. Naposledy sa o to snažila letecká spoločnosť Qatar Airways, ktorá Blaugranas núkala 300 miliónov eur.

Barca však odolala, fanúšikovia by jej to totiž neodpustili, vo veľkom si totiž zakladajú na tradíciách.  Je však otázne, ako sa klubové vedenie zachová teraz. Ročne totiž FCB minie na výplaty 430 miliónov libier, k čomu treba prirátať rôzne bonusy. V čase, kedy je stále väčší problém zohnať peniaze, môže byť nová zmluva pre Messiho klubovú pokladnicu väčšou záťažou, ako by sa mohlo zdať.

Ak by ale nepopulárny prezident José Maria Bartomeu pristúpil k tomu, že Camp Nou predá svoj názov, pravdepodobne by sa vo svojej funkcii už nedokázal udržať. Na druhej strane, ak neudrží v klube Messiho, z postu prezidenta poletí tak, či onak.