Main Content

Bude Škrtel pokračovať v reprezentácii? Vyzerá to nádejne!

piatok, 13. október 2017 11:05 | Autor: Martin Gregor

Martin Škrtel
Martin Škrtel | zdroj: TASR

Viacerí starší hráči dúfali, že vrcholom ich reprezentačnej kariéry bude účasť na majstrovstvách sveta v Rusku.  Platí to aj o Martinovi Škrtelovi.

Martin Škrtel v rozhovore pre sport.sk priznal, že majstrovstvá sveta v Rusku mali byť vrcholom jeho reprezentačnej kariéry. Slovensko žiaľ na svetový šampionát nepostúpilo a preto sa núka otázka, či bude kapitán pokračovať v reprezentácii aj v ďalšom kvalifikačnom cykle.

Najbližšie sa Slováci stretnú až v novembri, kedy by mali odohrať dve prípravné stretnutia, pravdepodobne proti Ukrajine a USA. Na otázku portálu sport.sk, či bude zraz aj so Škrtelom, odpovedal obranca Fenerbahce Istanbul potešujúco: ,,V novembri, ak dostanem pozvánku, na zraz určite prídem.”

Škrtel sa však zatiaľ vyhol tomu, aby jednoznačne potvrdil pokračovanie v národnom tíme. ,,Nechcem robiť žiadne predčasné a unáhlené závery. Všetko si musím dobre premyslieť, momentálne sú emócie vo mne všelijaké,” povedal, pričom naznačil, že rozhodnutie nebude len na ňom: ,,Musím to prebrať s rodinou, trénerom...“

 

Na novembrovom zraze budú riešiť reprezentačnú budúcnosť zrejme viacerí hráči. Je veľmi pravdepodobné, že kariéru v národnom družstve ukončí Škrtelov kolega zo stopérskej dvojice Ján Ďurica.

33-ročný robustný stopér s bohatými skúsenosťami z Premier League tiež priznal, že pre každého hráča nášho tímu by bolo v súčasnom stave ukončiť reprezentačnú kariéru veľmi ťažké:

,,Nielen za seba, ale myslím si, že aj za ostatných hráčov, môžem povedať, že z takej partie, aká sa v poslednom období vytvorila v reprezentácii, by sa odchádzalo mimoriadne ťažko,“ cituje jeho slová sport.sk.

Škrtel je hráčom s tretím najvyšším počtom štartov v slovenskej reprezentácii. Prvý je Karhan so 107 zápasmi, druhý Hamšík má 101, Škrtelovi chýba do stovky odohrať ešte 7 duelov.

Verme, že si ich odkrúti v kvalifikácii a na majstrovstvách Európy 2020 pridá ďalšie, ideálne sedem. To by sa hovorila rozlúčka s reprezentáciou ako sa patrí.