Main Content

Nominácia Slovenska na olympiádu možno mnohých prekvapí, naznačil Šatan

piatok, 13. október 2017 10:27 | Autor: Martin Gregor

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Reprezentačný tím pod vedením generálneho manažéra Miroslava Šatana a hlavného trénera Craiga Ramsayho sa bude skladať iným spôsobom ako v minulosti.

Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan v relácii Tempo v športovej televízii 213 naznačil, že nominácia Slovenska na olympijský hokejový turnaj môže byť pre mnohých veľkým prekvapením.

,,Možno aj hráči, ktorí s tým počítajú, tam nebudú, a tí, ktorí s tým nepočítajú, budú. Mužstvo nebude postavené podľa kritérií, ktoré sa používali v minulosti,” povedal Šatan bez okolkov.

Historicky najlepší strelec Slovenska tiež vysvetlil, že na olympiáde určite nebudeme môcť počítať s hráčmi pôsobiacimi v AHL. Rozhodnutie NHL neuvoľniť hráčov na olympijský hokejový turnaj sa totiž týka aj hokejistov, ktorý majú s klubmi NHL podpísané dvojcestné zmluvy.

V Pjončangu  teda určite neuvidíme mená ako Martin Réway, Peter Cehlárik, Marek Hrivík, Martin Marinčin, Christian Jaroš či Tomáš Jurčo.

Naopak možný je návrat Tomáša Záborského, ktorý pred 3 rokmi ukončil reprezentačnú kariéru. Útočník fínskej Tappary Tampere po rozhovore s Vladimírom Országhom účasť na ZOH úplne nevylúčil.

Šatan predpokladá, že základ tímu budú tvoriť hráči z domácej Tipsport ligy a hokejisti pôsobiaci v Česku. "V severských súťažiach máme pár hráčov, dali by sa spočítať na prstoch jednej ruky, niekoľko v KHL, ďalších v Slovane, ale gro olympijského výberu bude musieť byť postavené na hráčoch zo slovenskej Tipsport ligy a českej extraligy.”