Main Content

Hororový večer pre športovú televíziu FOX: 400 miliónov dolárov ako katastrofálna investícia!

štvrtok, 12. október 2017 14:25 | Autor: Martin Gregor

Jozy Altidore
Jozy Altidore | zdroj: TASR

Americká televízia Fox urobila investíciu do vysielacích práv na zápasy majstrovstiev sveta vo futbale, ktorú teraz veľmi ľutuje.

,,Bola to zlá, zlá noc pre USA, ako by to pravdepodobne povedal Donald Trump,” opísal fiasko reprezentácie USA portál independent.co.uk.  Spojené štáty sa prvýkrát od roku 1986 nekvalifikovali na majstrovstvá sveta vo futbale.

V prvom rade o tom rozhodli samotní futbalisti USA, ktorí šokujúco prehrali v poslednom kvalifikačnom kole na pôde suverénne posledného Trinidadu a Tobago (2-1).

Američania by napriek tomu postupovali, no klinec do rakvy im dali nečakané víťazstva Panamy nad Costa Ricou (2-1) a Hondurasu nad Mexikom (3-2). Panama a Honduras boli pritom v oboch stretnutiach outsidermi.

Najväčší šok z nepostupu USA na záverečný mundiál zažili zrejme predstavitelia americkej televízie FOX, na čele ktorej stojí mediálny magnát Rupert Murdoch.

FOX totiž nedávno zaplatila za vysielacie práva na všetky zápasy MS vo futbale neuveriteľných 400 miliónov dolárov. Teraz je jasné, že sledovanosť svetového šampionátu bude v USA pri neúčasti domácej reprezentácie výrazne nižšia a vysoká investícia sa televízii neoplatí.