Main Content

Chelsea môže zarobiť predajom Kantého aj trojnásobok. Záujem má PSG

štvrtok, 12. október 2017 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

N'Golo Kanté
N'Golo Kanté | zdroj: TASR

Paríž Saint-Germain pokračuje vo vykupovaní najlepších hráčov na svete. Po príchodoch Neymara a Mbappého sa celok z Ligue 1 najnovšie zameral na N´Gola Kantého z Chelsea.

N´Golo Kanté v roku 2015 vyhral Premier League s Leicestrom City a bol jedným z mála hráčov, ktorý sa rozhodol majstrovský káder Líšok opustiť. Za 36 miliónov eur putoval do londýnskej Chelsea. Na Stamford Bridge nadviazal na skvelé výkony z prechádzajúceho ročníka a odmenou mu bol druhý anglický titul za dva roky.

Navyše, Kanté bol zvolený najlepším hráčom sezóny v Premier League a predbehol ťahúňov ako Harry Kane, Alexis Sanchez, Paul Pogba, Romelu Lukaku či Eden Hazard. Francúzsky stredopoliar je skromný a pokorný pracant, ktorý za seba necháva hovoriť výkony na ihrisku. Kormidelník Chelsea Antonio Conteho si ho nevie vynachváliť. I keď s úsmevom dodáva, že každý sa môže ešte zlepšiť.

Francúzsky denník Le Parisien rozvíril hladinu diskusií, keď zverejnil informácie o tom, že Kanté by mohol najneskôr v letnom prestupovom období zmeniť dres. „PSG je ochotné zaplatiť dvojnásobok až trojnásobok toho, čo za hráča v minulosti minula Chelsea. Ak by Kanté odišiel do Parku Princov, pravdepodobne by patril do základnej zostavy,“ píše sa v originálnom znení článku.

N´Golo Kanté je pre Chelsea jedným z najdôležitejších hráčov, ak nie vôbec tým najdôležitejším, jeho odchod by bol pre The Blues obrovskou ranou. Paríž však bude mať čo robiť, aby tohto 26-ročného svetového futbalistu získal. „Paríž Saint-Germain môže mať problémy s finančnými pair-play, ale Parížania už v lete ukázali, že ich to nezaujíma, keď minuli obrovské peniaze na príchod Neymara,“ tvrdia novinári z krajiny Galského kohúta.

Francúzsky vicemajster má momentálne k dispozícii do stredu poľa hráčov ako Thiago Motta, Marco Verratti či Adrien Rabiot. Kvalita v podobe N´Gola Kantého by pre káder kouča Unaia Emeryho rozhodne nebola na škodu. Pripomeňme, že ešte v roku 2015 bola opora Chelsea hráčom druholigového francúzskeho Caen. „PSG sa javí byť pre hráčov ako zaujímavá adresa. Nemajú problém s angažovaním kohokoľvek. Navyše, Paríž je domácim mestom Kantého. Vyzerá to však, že N´Golo je nateraz rozhodnutý ostať v Anglicku,“ dodávajú kolegovia z Francúzska a Anglicka.