Main Content

Kyrgios sa postaral o ďalší škandál. Po prvom sete bezdôvodne skrečoval zápas

streda, 11. október 2017 06:40 | Autor: TASR

Nick Kyrgios
Nick Kyrgios | zdroj: TASR

Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa v utorok postaral o ďalší škandál. Zápas prvého kola s Američanom Stevom Johnsonom na turnaji ATP World Tour v čínskom Šanghaji ukončil po prehre v tajbrejku v úvodnom sete.

Kyrgios počas zápas niekoľkokrát diskutoval s empajrovým rozhodcom, pretože sa mu nepozdávali výroky čiarových. Protesty znásobil vystrelením dvoch loptičiek mimo dvorca, za čo dostal varovanie. Johnson za stavu 6:5 v tajbrejku zakončil set esom, na čo Kyrgios zamieril k sieti a súperovi podal ruku. Potom bez udania dôvodu zápas skrečoval. Informovala agentúra AP.

Austrálčan sa po tomto nešportovom geste vyhýbal aj novinárom, neskôr svoje správanie vysvetlil na sociálnej sieti Twitter. "V posledných dvoch dňoch bojujem so žalúdočnými problémami. Chcel som byť pripravený, bojoval som ako sa dalo, čo bolo podľa mňa vidieť. Ale po strate prvého setu som už nebol dostatočne silný na to, aby som pokračoval, pretože som za posledných 24 hodín nejedol."

ATP uviedla, že správanie Kyrgiosa prešetrí. Kontroverzný tenista nemá na turnaj v Šanghaji dobré spomienky, keďže vlani dostal pokutu 10.000 dolárov za nedostatok maximálneho úsilia, 5000 za verbálne napadnutie diváka a 1500 za nešportové správanie. ATP mu navyše dodatočne pridala ešte pokutu 25.000 a dištanc na osem týždňov. Dôvodom bolo správanie počas zápasu s Mischom Zverevom, v ktorom zjavne nehral naplno a úmyselne kazil loptičky.