Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (19.7.2011) + VIDEO

utorok, 19. júl 2011 19:08 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (19.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (19.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Talentovaný López do Atlética Madrid

Po tom ako sa Adrián López stal po verdikte španielskeho súdu voľným hráčom sa dnes po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky upísal Atléticu Madrid. V minulej sezóne pôsobil talentovaný Španiel v Deportivu La Coruňa, no ani jeho osem ligových gólov nepomohlo tímu k záchrane v najvyššej súťaži. 23-ročný útočník na seba naposledy upozornil počas európskeho šampionátu do 23 rokov, na ktorom v drese Španielska vybojoval zlatú medailu a s piatimi gólmi sa stal najlepším strelcom turnaja.

Šikovný Taarabt si v Premier League asi nezahrá

Adel Taarabt, ktorý mal v uplynulej sezóne veľký podiel na postupe Queens Park Rangers do najvyššej anglickej súťaže Premier League, možno čoskoro prezlečie kabát. O služby marockého záložníka, ktorý s QPR neodcestoval ani na letné sústredenie, má veľký záujem francúzsky PSG. Veľkoklub z Ligue 1 údajne ponúka za 22-ročný talent 13,5 milióna libier.

Malaga má smelé plány


Napriek tomu, že vedenie Malagy pritiahlo počas posledných týždňov do klubu viacero kvalitných hráčov zvučných mien (Ruud Van Nistelrooy, Nacho Montreal, Joaquin, diego Buonanotte, Joris Mathijsen, Jeremy Toulalan, Sergio Sanchey, Isco) sa stále aktívne zapája do aktivít na prestupovom trhu. Najnovšie dokonca zvažuje boj o Wesleyho Sneijdera, Javiera Pastoreho či Santi Cazorla.

Barcelóna nevzdáva boj o Fabregasa

Tréner “Barcy” Pep Guardila dnes potvrdil španielskym novinárom, že urobí všetko pre to, aby pritiahol ešte počas tohto prestupového obdobia na Nou Camp “strateného syna” Barcelony Cesca Fabregasa. Ten odišiel z vychýrenej katalánskej futbalovej akadémie do londýnskeho Arsenalu už vo svojich 16 rokoch (momentálne ma 24). Na tlačovej konferencií Guardiola zároveň priznal, že Barcelona ešte nikdy nebola tak blízko k jeho získaniu ako v dnešných dňoch, keďže Arsenal je po prvýkrát ochotný vyjednávať.