Main Content

Na zozname najväčších talentov NCAA aj jedno slovenské meno

utorok, 10. október 2017 11:51 | Autor: Dávid Lech

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

Slovenský hokejista bol zaradený na elitný zoznam najväčších talentov amerického univerzitného hokeja.

Pod hlavičkou National Collegiate Athletic Association (NCAA) funguje 60 univerzitných tímov, v ktorých pôsobí celkom 1670 hokejistov. Prestížny magazín The Hockey News vytvoril elitný zoznam 75 hokejistov, ktorých sa v novej sezóne NCAA oplatí sledovať.

Na zozname sa ocitlo množstvo zaujímavých mien ako talent Chicaga Blackhawks Dylan Sikura, štvorka tohtoročného draftu Cale Makar patriaci organizácii Colorada Avalanche či americký rýchlik Buffala Sabres Casey Mittelstadt.

Na 52. pozícii sa vyníma meno slovenského brankára Adama Húsku. 20-ročný brankár bol draftovaný v roku 2015 v siedmom kole z celkovej 184. pozície organizáciou New Yorku Rangers a je považovaný za jeden z najväčších talentov klubu z Manhattanu. Mnohí o ňom dokonca hovoria ako o nástupcovi Henrika Lundqvista na brankárskom poste „jazdcov.“

Vďaka veľkej súťaživosti má schopnosť vyhrávať zápasy. Tento rok opäť predvedie, čo všetko sa v ňom skrýva,“ píše stránka thehockeynews.com pri stručnom hodnotení odchovanca HKM Zvolen. Húska bol na zozname vôbec šiestym najlepším brankárom. Medzi elitnú 75-ku sa dostalo celkom 9 gólmanov.

V minulej sezóne obliekal rovnako dres University of Connecticut, kde si v 21 stretnutiach inkasoval priemerne 2,87 gólov na zápas a udržal si 91,6% úspešnosť zásahov.