Main Content

Tréner Ottawy: Jaroš je hráč, ktorý bude hrávať v NHL!

utorok, 10. október 2017 11:20 | Autor: Martin Gregor

Christian Jaroš
Christian Jaroš | zdroj: © TASR

Christian Jaroš je blízko debutu v NHL. Pomohli mu zranenia spoluhráčov, ktorí urobili miesto na súpiske.

Ottawa Senators nezačala novú sezónu NHL podľa očakávaní (dve prehry po predĺžení), čo ovplyvnili aj zranenia obrancov. Klubu sa zotavuje z letnej operácie chodidla hviezdny Erik Karlsson, hrať nemôže ani Oduya, ktorý sa zranil v úvodnom zápase sezóny a mužstvu aktuálne chýba aj Ben Harpur, ktorý si poranil rameno.

Povolanie Thomasa CHabota a Slováka Christiana Jaroša do prvého tímu bolo preto logické, hoci sa nepredpokladalo, že slovenský obranca dostane šancu v prvom tíme Senators tak skoro.

Tréner kanadského klubu Guy Boucher plánuje počas trojzápasového tripu, ktorý začne v utorok na ľade Vancouveru, rotovať 11 útočníkov a sedem obrancov. Je preto pravdepodobné, že do hry zasiahne aj Jaroš, ktorý trénoval s tímom ako siedmy obranca.

Boucher priznáva, že Chabota s Jarošom čaká debut nečakane skoro. ,,Dotlačili nás k tomu okolnosti. Obaja, vrátane Jaroša, sú hráči, ktorí budú hrávať v NHL. Páčia sa nám a je len otázkou času, kedy sa tu usadia,” povedal pre Ottawa Citizen.

Kompliment Jarošovi zložil aj spoluhráč Mark Borowiecki. ,,Celkom sa teším, keď uvidím Jaroša nastúpiť. Mám ho veľmi rád. Je to dobrý chlapec a páči sa mi jeho hra,” povedal ďalší z obrancov Senatorov.