Main Content

Čaro nového trénera sa začína prejavovať. Slovan s vysokým víťazstvom nad silným súperom!

utorok, 10. október 2017 08:27 | Autor: TASR

hokejisti HC Slovan Bratislava
hokejisti HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 9. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelok v domácom zápase KHL nad HK Soči 4:1. O víťazstve "belasých" rozhodli tri využité presilovky.

Zverencov trénera Eduarda Zankovca teraz čaká dlhý trip na ihriskách súperov. Sériu štyroch zápasov začnú vo štvrtok 12. októbra o 16.00 SELČ na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg.

Slovan Bratislava - HK Soči 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Góly: 27. Řepík (Viedenský), 32. Smoleňák (Genoway, Meszároš), 33. Ebert (Després), 52. Smoleňák (Genoway) - 55. Ščitov (Polášek, O'Dell). Rozhodovali: Kulakov, Olenin – Golovľov, Micheľ (všetci Rus.), vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 6051 divákov.

Slovan Bratislava: Mazanec - Ebert, Després, Meszároš, Barker, Voráček, Švarný, Bačík - Řepík, Viedenský, Kašpar - Buchtele, Mikúš, Smoleňák - Genoway, Hrnka, Hlinka - Skalický, Sádecký, Šťastný

HK Soči: Barulin – Alexandrov, Ščitov, Chochlov, Jokipakka, Polášek, Chomickij, Čmychov – Ščegolkov, Cvetkov, Lapenkov – Wellman, Collins, Šmeľov – Padakin, O'Dell, Tomilin – Grebenščikov, Ivanov, Točickij.

Aktivitu hostí v úvode zápasu znásobila presilovka už po dvoch minútach, vyťažili z nej však iba žŕdku po strele Wellmana, ktorú ešte musel potvrdiť videorozhodca. Hráči Soči okrem aktivity v ofenzíve aj veľmi dobre bránili a Slovan pustili do šance až v 8. minúte. Tá Řepíkova však mala prívlastok gólová, z bezprostrednej blízkosti ho vychytal Barulin. V ďalšej početnej výhode súpera mal obrovskú šancu Lapenkov, ale Mazanec sa po jeho strele blysol fantastickým "semaforom". V 18. minúte zachránila brankára Slovana opäť žrď, tentokrát po strele O'Della. Vzápätí mohol na opačnej strane skórovať po rýchlom protiútoku Smoleňák, stroskotal na Barulinovi. Dominanciu Soči v prvom dejstve demonštroval pomer striel, ktorý skončil jasne v ich prospech 15:7.

Hostia sa aj v druhej tretine strelecky prezentovali ako prví, Slovan odpovedal peknou kombináciou s nedotiahnutou koncovkou Kašpara. Vzápätí sa "belasí" ubránili ďalšej početnej výhode hostí. Po jej skončení potom Viedenský získal puk za bránkou, naservíroval ho voľnému Řepíkovi a ten otvoril skóre. Zverencom Eduarda Zankovca vedúci gól pomohol, zvýšená sebadôvera sa začala prejavovať aj na počte striel. V 20. minúte hrali ďalšiu presilovku, a opäť ju dokázali gólovo zužitkovať. Genoway potiahol puk po pravej strane, odkiaľ sa dostal na hokejku Smoleňáka a ten zblízka prekonal Barulina po druhý raz. Slovan mohol "doraziť" súpera päť minút pred koncom tretiny v tretej presilovke v krátkom čase za sebou, po strele Barkera však zazvonila iba konštrukcia bránky.

V rovnakej situácii však Slovan definitívne zlomil súpera na začiatku tretieho dejstva. Nedisciplinovanosť hostí využil tretím presným zásahom Ebert. Prevaha domácich narastala a ruský tím si opäť nedal pozor na disciplínu. V ďalšej presilovke najskôr trafil do brvna Barker, arbitri si tento fakt museli potvrdiť na videu. Vzápätí mohol rozhodnúť v samostatnom nájazde Smoleňák, podarilo sa mu to až o minútu neskôr, keď definitívne rozhodol v tretej využitej presilovke v zápase. V 55. minúte sa dočkali aj hostia, na konečných 4:1 upravil Ščitov.