Main Content

Štvrtý tréner zo zahraničia v našej lige, Prešov má spasiť známa tvár

pondelok, 9. október 2017 12:17 | Autor: Filip Chudý

Sergij Kovalec
Sergij Kovalec | zdroj: TASR

Prešov našiel náhradu za odvolaného trénera Janteka. Aktuálne predposledné mužstvo tabuľky má zachrániť na východe známe trénerské meno.

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov už vedia, kto ich povedie po odvolanom Miroslavovi Jantekovi, ktorého na zápas v Ružomberku dočasne nahradil jeho asistent Pavol Mlynár a licenciou ho kryl dorastenecký tréner Stanislav Baran. Klubová stránka oznámila, že na lavičku Tatrana sa po vyše piatich rokoch vracia Sergij Kovalec (49).

„Ukrajinský tréner prejavil po oslovení eminentný záujem o návrat na Slovensko,“ píše sa na webe prešovského klubu s tým, že nového trénera oficiálne predstavia na utorkovej tlačovej konferencii v priestoroch štadióna.

Kovalec už v Prešove pôsobil v sezóne 2011/12, keď priviedol Tatran k záchrane, čo bude jeho hlavný cieľ aj teraz. „Tatran pod Kovalcovým vedením zaznamenal pozitívnu bilanciu piatich výhier, šiestich remíz a štyroch prehier pri skóre 14:12. V rozmedzí od 24. marca do 12. mája 2012 náš tím prehral len raz v desiatich zápasoch. Aj to bol dôvod, prečo si zeleno-bieli Ukrajinca obľúbili. O to viac bol jeho koniec po sezóne prekvapivý,“ napísali na 1fctatran.sk.

Kovalec potom krátko pôsobil na lavičke Metalurgu Záporožie. Následne viedol ukrajinskú reprezentáciu do 21 rokov, pričom naposledy pôsobil v litovskom klube FK Trakai, kde sa mu darilo a priviedol klub na pozíciu vicemajstra. Bohaté skúsenosti má aj z hráčskej kariéry, keď najúspešnejšie obdobie zažil v Dyname Kyjev, navyše si 10-krát zahral aj v reprezentácii.

Pôjde o štvrtého zahraničného trénera v tomto ročníku Fortuna ligy. Srbský rodák s anglickým pasom Nestor El Maestro je s Trnavou aktuálne na prvom mieste. Srb Ivan Vukomanovič je so Slovanom druhý a Talian Marco Rossi s Dunajskou Stredou okupujú priebežné štvrté miesto.