Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Malta

pondelok, 9. október 2017 11:42 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia
Slovenská futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Naši futbalisti zvládli svoju úlohu a porazili Maltu 3:0, čím slovenská postupová nádej na MS 2018 žije. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6,5) – Jeho výkon sa ťažko dá hodnotiť, keďže súper do priestoru brány nevystrelil. Za celý zápas mal navyše asi len dva výkopy, jeden pokazil, druhý mu so šťastím vyšiel. Ku cti mu slúži, že nevymýšľal žiadne hlúposti, ktorými by chcel zahnať nudu a len sa sústredil na to, ak by náhodou práca prišla.

Peter Pekarík (7) – Naša pravá strana bola smerom dopredu aktívnejšia, na čom má Pekarík značnú zásluhu, keďže pri každej príležitosti podporoval útok. Viackrát si nabehol aj do pokutového územia, lenže tam zakaždým pri náznaku koncovky či sľubnej šance stroskotal na zlom prvom dotyku. Ak by to realizoval lepšie, mohol sa podieľať aj na nejakých góloch. Dozadu nemal mať aký problém.

Martin Škrtel (7) – To málo, čo mal vzadu riešiť, to k absolútnej spokojnosti vyriešil. Realizoval sa aj smerom dopredu, ale jeho pasy za obranu boli nepresné. Viac nám pomohol pri ofenzívnych štandardných situáciách, pri ktorých s ním mali súperovi hráči problémy, škoda, že to bolo bez efektu.

Milan Škriniar (7,5) – Nahradil stabilne hrajúceho Ďuricu, keďže sme potrebovali viac tvoriť, pričom túto úlohu si splnil, až na jednu katastrofálnu rozohrávku, vďaka ktorej bol súper prvýkrát v našom pokutovom území. Na druhom góle má obrovskú zásluhu, keďže vybojoval loptu a pripravil pozíciu Nemcovi. V niektorých osobných súboj hral ukážkovo, iné mal vyriešiť lepšie, pričom tým pustil súpera do náznaku šance.

Tomáš Hubočan (6) – Nie je to ofenzívny krajný obranca, preto sme ani zázraky smerom dopredu čakať nemohli, aj keď niekoľko viac podporení útoku by nezaškodilo. Hoci na jeho obranu, viackrát si aj nabehol, lenže stredopoliari rozdávali lopty výrazne viac na opačnú stranu. Nedlho pred koncom ukázal jeden výborný prienik, ktorému chýbal už len gól. Smerom dozadu všetko to málo vyriešil.

Stanislav Lobotka (7) – V tomto zápase mal dostatok času a priestoru, aby tvoril, pričom sa mu to aj darilo. Možno trochu škoda, že drvivú väčšinu pasov za obranu posielal doprava, občas to chcelo aj zmenu. Ako napr. pri prvom góle, keď rozohral cez Weissa a bol z toho gól. V niektorých prípadoch mal hrať rýchlejšie od nohy a dávať smelšie lopty smerom dopredu, keďže Malta nás inak ľahko zastavovala.

Albert Rusnák (7) – Útočilo sa viac po jeho strane, ale to nebola ani tak jeho zásluhou, ale skôr tým, že mal za sebou ofenzívneho Pekaríka a stredopoliari hrali viac lôpt doprava. Mal veľa pokusov sa presadiť v hre jeden na jedného, ale nešlo mu to až tak, ako by sme proti zavretému súperovi potrebovali. Vlastne mu vyšiel poriadne, hoci aj s dávkou šťastia, iba jeden prienik, keď prihral na gól Dudovi.

Ondrej Duda (7) – Išiel na ihrisko s tým, aby podporil našu ofenzívu, ale nešlo mu to až tak dobre, ako sa očakávalo. V medzihre mal síce dobré myšlienky, ale ich realizácia viackrát pokrivkávala. Vykúpil ho až tretí gól, čo mu aj zlepšilo známku, keď konečne urobil všetko ako mal. Pri ňom by si zaslúžil aj druhú asistenciu, keďže práve on Rusnáka krížnym pasom našiel.

Marek Hamšík (7) – V medzihre bol viditeľný, stále si pýtal lopty, stále sa snažil niečo vymyslieť. Už mal síce aj lepšie reprezentačné obdobia, ale predsa len ukázal svoju genialitu, keď si spracoval ťažkú loptu, ukážkovo vysunul Nemca a tým sa odomkli maltské hradby. Vo veľkom sa pokúšal aj o streľbu, ale súperi ho dobre blokovali. Góly si verme šetrí na baráž...

Vladimír Weiss (6) – Možno trochu škoda, že po jeho strane sme až tam neútočili, keďže tam neprichádzal dostatočný počet lôpt, hoci treba dodať, že nie vždy sa Weiss dobre zorientoval medzi hradbami maltských tiel. Aj preto nemohol dostať loptu od spoluhráčov za obranu. Pri prvom a zároveň víťaznom góle si pripísal druhú asistenciu, hoci tá sa v štatistikách neobjaví. Verme, že do baráže sa poriadne rozohrá, lebo zápasový deficit je na ňom cítiť.

Adam Nemec (8) – Ak by sme hodnotili iba jeho hru bez lopty, tak tam to ideálne nebolo, keďže sa zle pohyboval na ofsajdovej hrane a spoluhráči ho iba veľmi ťažko mohli nájsť. Lenže pri prvom góle si konečne ideálne nabehol a bol z toho gól. Presadil sa aj neskôr, keď ťažil z práce Škriniara, no tiež ju ukážkovo využil. Dal dva góly, čím si prácu vrchovato splnil.

Róbert Mazáň, Jaroslav Mihalík (bez známky) – Tréner im doprial prvé reprezentačné čiarky.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon