Main Content

Jaromír Jágr baví fanúšikov: Prezradil dôvod, prečo je nevýhodné hrať hokej v Kanade

nedeľa, 8. október 2017 16:13 | Autor: Dávid Lech

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | zdroj: TASR

Jaromír Jágr sa pred sezónou stal novou posilou Calgary Flames. Fanúšikom prostredníctvom médií prezradil, aká je najväčšia nevýhoda hry v kanadskom tíme.

45-ročný legendárny krídelník si vyše tri mesiace hľadal nový angažmán. Napokon sa dočkal. Podpísal ročnú zmluvu za 1 milión USD s Calgary Flames, kde si môže prísť vďaka výkonnostným bonusom na ďalší milión amerických dolárov.

Reportérovi Willovi Naultovi kanadského Sportsnetu pre provinciu Alberta prezradil nevýhodu pôsobenia v krajine „javorových listov:“ „Hranie v Kanade má svoje plusy i mínusy... Nemôžete oklamať fanúšikov, pretože vedia, kedy hráte zle,“ pobavil svojou ďalšou vydarenou hláškou český hokejový veterán.

Jágr je druhým najproduktívnejším hokejistom histórie NHL. V zámorskej profilige odohral 1711 stretnutí so ziskom 1914 kanadských bodov za 765 gólov a 1149 asistencií. Ak v novom ročníku nastúpi do 56 zápasov, vyrovná rekord Gordieho Howea v počte odohraných duelov v histórii NHL. Aktuálne mu v tejto štatistike patrí štvrtá pozícia za Markom Messierom (1756 zápasov) a Ronom Francisom (1731 zápasov).