Main Content

Simulácia NHL 18 rozhodla: Zo Stanley Cupu sa budúci rok bude radovať aj Slovák!

nedeľa, 8. október 2017 14:25 | Autor: Dávid Lech

Tampa Bay Lightning - víťazi Stanley Cupu 2018 podľa NHL 18
Tampa Bay Lightning - víťazi Stanley Cupu 2018 podľa NHL 18 | zdroj: easports.com

EA Sports už každoročne prináša zaujímavú simuláciu kompletnej sezóny NHL, po ktorej vyhlási svoj tip na víťaza Stanley Cupu. Podľa populárnej hry NHL 18 najcennejšiu hokejovú trofej na svete dvihne nad hlavu aj jeden Slovák.

Základnú časť by mal ako najlepší klub NHL opanovať obhajca titulu z Pittsburghu Penguins, ktorý podľa predpovede opanuje Východnú konferenciu so 112 bodmi pred Washingtonom Capitals. Západná konferencia bude patriť Dallasu Stars, ktorý sa v lete výrazne posilnil a po neúspešnej sezóne sa skúsi vrátiť medzi elitu Centrálnej divízie.

Tabuľka NHL po základnej časti 2017/2018 podľa NHL 18
Tabuľka NHL po základnej časti 2017/2018 podľa NHL 18 | zdroj: Twitter

Prekvapujúce je až dvanáste umiestnenie Chicaga Blackhawks. Play-off by malo ujsť aj St. Louis Blues, Detroitu Red Wings či New Yorku Rangers. Takto by mali vyzerať dvojice v 1. kola play-off NHL 2017/2018:

Dvojice play-off NHL 2017/2018 podľa NHL 18
Dvojice play-off NHL 2017/2018 podľa NHL 18 | zdroj: Twitter

V druhom kole by si sily zmerali dvojice Dallas - Minnesota, Edmonton - Calgary, Pittsburgh - Washington, Tampa Bay - Toronto. Konferenčné finále by medzi sebou odohrali Edmonton Oilers s Minnesotou Wild na Západe a na Východe by si sily zmerali Pittsburgh Penguins a Tampa Bay Lightning.

Samotné finále by patrilo hokejistom Edmontonu Oilers a Tampy Bay Lightning. Z historicky druhého triumfu v histórii by sa podľa simulácie mali radovať hokejisti floridského celku, ktorých by k triumfu doviedol podľa predikcie víťaz Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off Nikita Kučerov. Zo zisku Stanley Cupu by sa tak radoval aj slovenský brankár Peter Budaj.

Individuálne oceňovanie by opäť patrilo Connorovi McDavidovi z Edmontonu Oilers, ktorý by zopakoval zisk Hart Memorial Trophy, Ted Lindsay Award a taktiež Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča ligy.

Ocenenie pre najlepšieho obrancu ligy by získal Erik Karlsson, Vezina Trophy by putovala do rúk Careyho Pricea z Montrealu Canadiens a najlepším strelcom NHL sa podľa simulácie stane Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Najnižší priemer inkasovaných gólov bude mať Devan Dubnyk z Minnesoty Wild, najlepšie brániacim útočníkom ligy bude opäť Patrice Bergeron (Boston Bruins). Cenu Lady Byng Memorial Trophy pre najslušnejšieho hráča súťaže by si mal prevziať Nicklas Bäckström a zápolenie nováčikov o Calder Trophy by mal vyhrať Clayton Keller z Arizony Coyotes.