Main Content

Panarin prezradil, čo si povedal s Kaneom počas rozcvičky v strede klziska

nedeľa, 8. október 2017 12:16 | Autor: Dávid Lech

Artemi Panarin a Patrick Kane
Artemi Panarin a Patrick Kane | zdroj: TASR

Dva roky spoločne naháňali brankárom súperov strach. Cesty Patricka Kanea a Artemiho Panarina sa po odchode Rusa do Columbusu rozišli. V úvode sezóny si prvýkrát proti sebe skrížili hokejky.

Nešlo však o nenávistný súboj. Priam naopak. Prakticky ihneď po príchode Artemiho Panarina do NHL v drese Chicaga Blackhawks si Rus našiel v kabíne nerozlučného „parťáka.“ S Patrickom Kaneom si nesadol len osobnostne, ale i na ľade, kde začali predvádzať akcie, ktoré divákov pravidelne dvíhali zo sedadiel.

Hneď prvý rok ich spolupráce bol veľmi plodný – Panarin získal Calder Trophy pre najlepšieho nováčika súťaže, Patrick Kane so 106 kanadskými bodmi získal Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča ligy. V priebehu dvoch rokov spoločne pozbierali 346 kanadských bodov. V lete ale hokejový svet obletela šokujúca informácia o výmene Rusa do Columbusu Blue Jackets za Brandona Saada.

Panarin debutoval v drese „modrokabátnikov“ tromi asistenciami a postupne si získava srdcia fanúšikov v Nationwide Arene. Hneď v úvode ročníka sa vrátil „domov“ do United Center, kde ho aj vďaka šikovnej projekcii nad klziskom vrúcne privítali.

Už počas rozcvičky pritom prehodil pri stredovej čiare pár slov so spomínaným Patrickom Kaneom. Po stretnutí, v ktorom Chicago slávilo víťazstvo 5:1 médiám prezradil, čo si s Američanom povedali: „Povedal mi ‚Chýbaš mi‘ a ja som mu odpovedal ‚ty mne tiež,‘“ prezradil novinárovi Charliemu Roumeliotisovi.