Main Content

OFICIÁLNE: Bayern potvrdil meno nového trénera!

piatok, 6. október 2017 18:20 | Autor: TASR

Jupp Heynckes
Jupp Heynckes | zdroj: TASR

Berlín 6. októbra (TASR) - Vymenovanie Juppa Heynckesa na pozíciu hlavného trénera futbalistov Bayernu Mníchov je už hotovou vecou.

Potvrdil to v piatok popoludní športový magazín Kicker a aj samotný klub, hoci ešte krátko predtým nemecká agentúra DPA informovala o oddialení dohody. Tú mala brzdiť snaha bavorského veľkoklubu splniť podmienku 72-ročného trénera, aby sa jeho asistentom stal Peter Hermann, ktorý doteraz pôsobil na lavičke Fortuny Düsseldorf.

V piatok popoludní sa ale všetko vyriešilo, Hermann dostal povolenie na odchod a spolu s mín bude Heynckesovi robiť asistenta aj doterajší šéftréner mládeže Bayernu Hermann Gerland.

Hermann pracoval s Heynckesom v Bayeri Leverkusen a neskôr aj v Bayerne v roku 2013, keď s ním vyhrali Ligu majstrov, Bundesligu a Nemecký pohár. Hermann uviedol, že rozhodnutie odísť z Düsseldorfu je ťažké: "Povedal by som, že až veľmi ťažké. Ale ja som s Juppom zviazaný a chcel by som mu urobiť láskavosť. Dlhujem mu veľa a chcem mu niečo vrátiť."

Heynckes v piatok pre Kicker potvrdil, že povedie nemeckého majstra do konca sezóny a nahradí tak odvolaného Taliana Carla Ancelottiho. "Nie je to 'comeback' v pravom zmysle slova, je to akt priateľstva. Urobil som to len preto, že som Bayernu nesmierne veľa vďačný. Mám z toho výborný pocit, začať môžeme okamžite," uviedol pre Kicker.

Po obdobiach 1987-1991, 2009 a 2011-2013 to bude Heynckesovo štvrté pôsobenie na lavičke rekordného nemeckého majstra. Prvý zápas povedie po reprezentačnej prestávke 14. októbra doma proti Freiburgu. Bayern je momentálne v lige druhý a na lídra Borussiu Dortmund stráca päť bodov.