Main Content

KOMENTÁR: Čo nám týždeň dal

utorok, 19. júl 2011 12:39 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Čo nám týždeň dal
KOMENTÁR: Čo nám týždeň dal | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

V minulom týždni, ktorý sa stal definitívne minulosťou, sa udiali viaceré zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani futbalový svet, či už doma na Slovensku, alebo vo svete. Prinášame vám novú časť našej pravidelnej rubriky “Čo nám týždeň dal.”

1X2 v pohárovej Európe

Po Trnave vstúpili do pohárovej hry aj Slovan so Žilinou a veru dočkali sme sa rozmanitých výsledkov. Kým Slovan svoju úlohu zvládol okrem Halenára na jednotku vo štvrtok sme poriadne  pretierali oči. Nezapríčinili to “bíli andeli“, ale donaha vyzlečení šošoni. Minulý rok sme zaznamenali na Islande výbuch sopky Eyjafjallajökull, ktorá ochromila leteckú dopravu v Európe. Uvidíme či tohtoročný islandský výbuch neochromí naopak leteckú dopravu Žilinčanov po mestách, kde sídlia ďalšie európske kluby. Jedno vieme naisto, bude to už bez Pavla Hapala, pretože majiteľ šošonov Jozef Antošík “vybuchol“ a tohto českého kormidelníka poslal kade ľahšie. Možno by sa patrilo v  Žiline preskúmať či Dubeň nie je náhodou vulkanického pôvodu.

Začala sa Corgoň liga

Futbaloví fanatici sa dočkali a po vyše sedemtýždňovej pauze opäť môžu chodiť na ligu. V prvom kole túto príležitosť moc nevyužili a iba v Trnave ich prišlo na štadión viac než 5 tisíc. Práve fanklub Spartaku ukončil pred začiatkom súťaže nezmyselný bojkot, ktorý spečatil previazaním troch prútov. Zrejme si zobral príklad z roku 894 a legendy o troch Svätoplukových prútoch. Dúfajme však, že nechcú zopakovať osud Veľkej Moravy, ktorá sa ani nie rok po smrti Svätopluka rozpadla. V Trnave je v posledných rokoch všetko možné.

A v Japonsku sa hrá futbal?

S touto otázkou sme sa na seba navzájom obracali ešte v nedávnej minulosti, no minulý týždeň nám ukázal že ho tam hrajú a nielen to, hrajú ho dokonca vynikajúco. Japonky si odnášajú z perfektne pripravených MS v Nemecku zlaté medaily a osemnásťročný chlapci zo Slovenska z japonského turnaja Niigata cup zas „šestku“ od domácich rovesníkov.

Tipujete Copa América?

Tak z vás majú stávkové kancelárie ohromnú radosť. Veď prečo by aj nie, keď všetky zápasy štvrťfinále dopadli presne naopak oproti papierovým predpokladom. Ako prvá sa porúčala domáca Argentína na čele s „Messiášom“, ktorého doma majú už skôr za Judáša, keďže v Barcelone vraj hrá úplne inak. Dospievali aj „kanárici“, ktorých do domácich MS 2014 čaká už iba jedna ostrá skúška - pohár konfederácií FIFA 2013 (tiež v Brazílii), inak už iba množstvo prípravných stretnutí a roboty je ako na kostole (a na štadiónoch tiež). Vypadli aj najlepšie mužstvá skupinovej fázy Kolumbia a Chile.

Kto? Kde? Za koľko?

Skončil sa nám druhý prestupový týždeň a zase nič. Žiadna prestupová bomba nevybuchla. Iba vieme kto chce Hamšíka, Neymara, Sneijdera, Tevéza... Síce sa už zopár zaujímavých prestupov odohralo, ale bomba prestupového leta iba stále tiká a my čakáme kedy zasiahne aj nás. Na transfer čaká aj viacero Slovákov, pričom niektorí z nich si konečne zahrali vo svojich mužstvách aspoň v príprave (Mucha, Weiss).