Main Content

Hoeness už vie, kto povedie Bayern Mníchov. Meno odobril Guardiola

streda, 4. október 2017 15:25 | Autor: TASR

Uli Höness
Uli Höness | zdroj: TASR

Mníchov 4. októbra (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov údajne našiel nástupcu za talianskeho kormidelníka Carla Ancelottiho, ktorého odvolal po minulotýždňovej prehre 0:3 s Parížom Saint-Germain v skupinovej fáze Ligy majstrov 2017/2018.

Meno nového trénera si však prezident bavorského veľkoklubu Uli Hoeness zatiaľ nechal pre seba.

Podľa mníchovského periodika Abendzeitung sa Hoeness pred pár dňami stretol na tradičnom pivnom festivale Oktoberfest so súčasným lodivodom Manchestru City Pepom Guardiolom, ktorý Bayern viedol v rokoch 2013-2016. Španielov návrat do tímu rekordného nemeckého majstra sa však nebude konať, podľa Hoenessa totiž nešlo o nič viac, ako o priateľské stretnutie.

"Pep strávil v Mníchove tri dni, naše stretnutie bolo vrúcne. Aby som zažehnal všetky polemiky, tak môžem zodpovedne vyhlásiť, že medzi nami neprišlo k žiadnym rokovaniam. Zdôveril som sa Pepovi, koho predstavíme v najbližších dňoch ako trénera nášho mužstva. Túto voľbu mi odobril," poznamenal Hoeness.

Po odchode Ancelottiho viedol Bayern v nedeľňajšom bundesligovom súboji na pôde Herthy Berlín (2:2) dočasne Francúz Willy Sagnol. Podľa nemeckých médií sú najhorúcejšími kandidátmi na uvoľnený post kouča Bayernu Thomas Tuchel a Julian Nagelsmann.