Main Content

Albert Rusnák dobýja MLS: Podľa špeciálneho indexu sú v zámorí len dvaja lepší hráči!

streda, 4. október 2017 14:55 | Autor: Dávid Lech

Albert Rusnák
Albert Rusnák | zdroj: TASR

Albert Rusnák prežíva v MLS v drese Real Salt Lake veľmi vydarenú sezónu. Podľa hodnotenia výkonov jednotlivých hráčov súťaže sa Slovák radí medzi troch najlepších futbalistov.

Slovenský futbalista Albert Rusnák pôsobí od novej sezóny MLS 2017/2018 v tíme Real Salt Lake, kde sa zaradil medzi hlavné opory tímu. Patrí medzi najužšiu špičku futbalistov do 23 rokov v celej lige, na konte má 7 gólov a 13 asistencií. V rámci hodnotenia Audi Player Index Award dokonca rodák z českého Vyškova patrí medzi absolútnu špičku v celkovom meradle. 

S bodovým koeficientom 580 mu patrí celkovo tretia priečka za hviezdnym lídrom Sebastianom Giovincom a jeho prenasledovateľom a bývalým elitným kanonierom európskych ihrísk Davidom Villom. Audi Player Index sa opiera o najmodernejšie a najnovšie analýzy výkonnosti futbalistov, sleduje až 88 rôznych činností/kategórií hernej činnosti hráčov, ktoré následne vyhodnocuje do určitého bodového indexu.

Pri hráčoch sa hodnotí obrovské množstvo dát, ktoré sú rozdelené do dvoch hlavných kategórií – ofenzíva a defenzíva. V ofenzíve Rusnák pozbieral 564,29 bodov, zvyšných 15,55 mu na konto pribudlo za prínos v obrane. Medzi stredopoliarmi je navyše na absolútnom vrchole pred hrajúcou americkou futbalovou legendou Clintom Dempseym.