Main Content

Legenda Bayernu Mníchov: Ribéry si myslí, že je na úrovni Messiho s Ronaldom, klub zaspal dobu

streda, 4. október 2017 10:39 | Autor: Jakub Vaverka

Franck Ribéry
Franck Ribéry | zdroj: TASR

Francúzsky záložník Franck Ribéry, ktorý prispel k odchodu trénera Carla Ancelottiho, sa dočkal tvrdej kritiky.

Franck Ribéry v 34 rokoch stále patrí k najlepším bundesligovým hráčom. V Bayerne Mníchov má nemalé slovo, čo sa potvrdilo v uplynulých dňoch, keď Francúz prispel k tomu, že vedenie odvolalo talianskeho trénera Carla Ancelottiho. 

Nepáči sa to však klubovej legende Marcusovi Babbelovi. „Franck Ribéry neskóroval v Lige majstrov počas posledných dvoch rokov ani raz. Stále sa vidí na rovnakej úrovni ako Cristiano Ronaldo či Lionel Messi. Pravda je však iná. Skutočnosťou je, že Ribéry sa im nemôže rovnať,“pustila sa legenda FCB do tvrdej kritiky francúzskej hviezdy.

odporúčame tiež:
Thumbnail

„To, čo sa teraz udialo s Carlom Ancelottim je pre mňa pomerne neprijateľné. Ribéry preukázal tímu obrovské služby a bol skvelým hráčom. Pozíciu, ktorá mu bola zverená, však nenaplnil,“ dodal.

Ribéry mal problémy s Ancelottim už skôr. Počas zápasu Ligy majstrov proti Anderlechtu ho Talian vystriedal a Francúz nahnevane hodil dresom. „To je pre mňa absolútne neprijateľné. Klub mal reagovať, ale to je presne ten problém. Ak by niekto zaútočil na Ribéryho, zavolajú Ulimu Hoenessovi a vy ste ako tréner skončili.“

Marcusa Babbela neteší, v akom stave je jeho bývalý klub, ktorý má  vždy tie najvyššie ambície. „Pre mňa osobne, Bayern Mníchov príliš žije v minulosti. Boli sme najlepší na svete, vyhrali sme niekoľkokrát Ligu majstrov. Ide však o to, čo sa deje v súčasnosti, v akom stave je tento tím.“

Faktom je, že Franck Ribéry aj napriek pokoričlému futbalovému veku stále patrí medzi najdôležitejších futbalistov mníchovského Bayernu. Ako sa však zvykne hovoriť, ani jeden hráč nie je väčší ako klub a aj tie najväčšie hviezdy by mali rešpektovať nielen klubové vedenie, ale aj trénera, ktorý ich vedie.