Main Content

Jaroslav Halák ovládol štatistiky brankárov v prípravných zápasoch NHL

utorok, 3. október 2017 09:35 | Autor: Dávid Lech

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Jaroslav Halák žiaril v prípravných zápasoch na novú sezónu NHL.

Slovenský brankár v službách New Yorku Islanders nemôže považovať minulý ročník v zámorskej NHL za vydarený. Na prelome kalendárneho roka bol preradený na farmu do AHL, kde síce žiaril, no bratislavský rodák túžil po návrate do prvého tímu. Skvelými výkonmi na farme si vypýtal šancu v profilige a v závere sezóny vynikajúcimi výkonmi v bráne takmer dohnal stratu klubu na play-off.

32-ročného bratislavského rodáka čaká rok pred ukončením kontraktu veľmi dôležitá sezóna. Slovák si je toho zjavne veľmi dobre vedomý, pretože v príprave predvádzal vynikajúce výkony. 

Halák opanoval brankárske štatistiky prípravných duelov, keď si v troch zápasoch udržal fantastickú 97,4% úspešnosť zásahov a priemerne inkasoval len 0,75 gólu na zápas. Počas troch duelov smerovalo na jeho bránu 78 pukov, len dva z nich pustil za svoj chrbát, pritom raz inkasoval pri tímovom oslabení.

V súboji o post tímovej jednotky Islanders s Nemcom Thomasom Greissom ale zatiaľ nemá ani zďaleka vyhrané. Greiss totiž v štatistikách obsadil druhú priečku za Halákom s tiež výbornou bilanciou v percentuálnej úspešnosti zákrokov (96,1%) a s priemerom 1,13 inkasovaných gólov na zápas.