Main Content

Barcelona má za sebou zvláštny zápas. Musela hrať bez divákov (ohlasy)

pondelok, 2. október 2017 12:33 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Barcelona 2. októbra (TASR) - Futbalisti španielskeho klubu FC Barcelona vyhrali aj svoj siedmy ligový zápas v prebiehajúcej sezóne.

V nedeľu popoludní zdolali aj bez diváckej podpory na svojom štadióne Las Palmas 3:0, keď dvakrát skóroval Lionel Messi a raz Sergio Busquets.

Barcelonské hviezdy sa strelecky presadili až po polčasovej prestávke. V 49. minúte otvoril skóre Busquets a Messiho chvíle prišli v záverečnej dvadsaťminútovke. V 70. a 77. minúte strelil Argentínčan desiaty a jedenásty gól sezóny, čím si upevnil vedenie v tabuľke strelcov La Ligy.

Duel mal špecifické okolnosti, hral sa pred prázdnymi tribúnami a niekoľko hodín pred výkopom ani nebolo isté, či sa odohrá. Klub sa napokon radšej vyhol hrozbe kontumácie, ale informoval, že nedokáže garantovať bezpečnosť fanúšikov, pretože v meste boli nepokoje v súvislosti s konaním referenda o nezávislosti Katalánska.

"Bola to zvláštna situácia pre každého, keďže sa zápas nemohol odložiť a museli sme hrať bez divákov," povedal Ernesto Valverde, tréner Barcelončanov. "Pomalšie sme sa rozbiehali, no druhý polčas sme súpera zatlačili a dokázali skórovať. Chceli sme vyhrať a urobiť Kataláncov šťastnými," dodal Valverde pre oficiálny barcelonský web.

Strelec prvého gólu Sergio Busquets si pochvaľoval víťaznú sériu: "Bolo to dôležité víťazstvo, pretože sme hrali v ťažkých podmienkach, bez fanúšikov. Som rád, že som otvoril skóre zápasu. Druhý polčas bol z našej strany lepší ako ten prvý a sme radi, že sme vyhrali."

FC Barcelone vedie La Ligu o päť bodov pred FC Sevilla s impozantným skóre 23:2.