Main Content

Dukla Trenčín kráča sezónou ako nôž maslom, čoho je to zásluha?

pondelok, 2. október 2017 10:11 | Autor: Jakub Vaverka

Trenčín - Banská Bystrica
Trenčín - Banská Bystrica | zdroj: TASR

Hokejisti Dukly Trenčín si prešli v minulej sezóne osobným peklom, keď bojovali o udržanie v najvyššej súťaži v neľahkej baráži. Až posledný zápas s Detvou znamenal, že si udržali tipsportligovú príslušnosť.

Všetci pod hradom Matúša Čáka sa zhodli, že niečo podobné sa nesmie opakovať. Pred štartom novej sezóny som písal o Dukle článok, v ktorom som sa domnieval, že Trenčania by mali v prebiehajúcom ročníku patriť medzi to lepšie, čo bude Tipsport liga ponúkať. Momentálne je odohraných necelých osem kôl a ukazuje sa, že toto je iná Dukla,  ako tá v minulej sezóne.

V lete sme vo veľkom mali možnosť sledovať nový trend v slovenských kluboch, ktorým sa stalo angažovanie zámorských hokejistov, prípadne Fínov či Švédov. Trenčania išli inou cestou, celý káder tvoria Slováci, ktorých dopĺňa skúsený 35-ročný český útočník Radek Dlouhý. Skúsený kormidelník Peter Oremus dal dokopy nielen kvalitný tím, ale dobrú partiu a po siedmich zápasoch Vojaci doposiaľ nespoznali príchuť prehry.

V bráne patrí miesto Michalovi Valentovi, ktorého úspešnosť presiahla 96,5 %, čo je skutočne obdivuhodné číslo. V prípade potreby môže zasiahnuť skúsený Tomáš Hiadlovský. Vo veľkom sa ukazuje, že Branko Radivojevič nie len výborný líder, ale stále má nespochybniteľnú hernú kvalitu. Bývalý slovenský reprezentant si v novom ročníku zatiaľ zapísal päť gólov a štyri asistencie.

Lídrom bodovania Dukly Trenčín je Peter Olvecký, ďalší navrátilec, ktorý zvládol nazbierať už jedenásť kanadských bodov.  Nespochybniteľný je aj prínos obrancu Tomáša Starostu a do kolotoča sa postupne vracia aj Marcel Hossa. Aktuálna Dukla však nie je o jednotlivcoch, je v prvom rade o jednoliatom tíme.

Pri pohľade na jednotlivé kádre tímov totiž zistíme, či Košice, Banská Bystrica či Nitra majú na papieri silnejší tím, ale realita na ľade sa ukazuje byť iná. Tak či onak, Trenčín dokonale necháva zabudnúť na nepodarený minulý ročník, i keď samozrejme do konca základnej časti je ešte veľmi ďaleko a do konca celej sezóny ešte ďalej. Trenčania ale, aj vďaka mizérii futbalistov, žijú koncom roka 2017 predovšetkým hokejom.