Main Content

Tréner Chelsea prehovoril o Edenovi Hazardovi: Talent od Boha musíte rozvíjať

nedeľa, 1. október 2017 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Belgický reprezentant Eden Hazard patrí nielen medzi najlepších hráčov anglickej Premier League. Kormidelník londýnskej Chelsea Antonio Conte sa na adresu svojej najväčšej hviezdy vyjadril, pričom nešetril superlatívmi.

„Eden si v každom zápase nájde spôsob, ako byť rozhodujúci. Či už strelením gólu alebo vytvorením šance pre spoluhráča. Milujem jeho štýl hry,“ začal taliansky tréner Antonio Conte v rozhovore pre anglickú televíziu Sky Sports. Chelsea včera síce prehrala na domácom štadióne s Manchestrom City 0:1 a čelo tabuľky sa jej vzdialilo, no Modrí aj tak zažívajú pomerne pozitívny vstup do novej sezóny.

„Ak vás Boh obdarí talentom, vy ho musíte rozvíjať. Mojou úlohou v prípade Edena je, aby som ho občas usmernil správnym smerom. Aby bol rozhodujúcim hráčom v každom momente na ihrisku, v každom zápase,“ myslí si bývalý kormidelník Juventusu Turín či talianskej futbalovej reprezentácie.

Hazard v prvých zápasoch sezóny 2017/2018 nadviazal na výborné výkony z minulého ročníka, v ktorom Chelsea dokráčala k vytúženému majstrovskému titulu. K tomu treba dodať, že v úvode sezóny pauzoval pre zranenie. „V tejto sezóne sa naplno ukázal prvý raz proti Atléticu Madrid. Teraz musí dokázať, že si zaslúži byť na vrchole s tými najlepšími.“

Antonio Conte sa v závere rozhovoru pre Sky Sports vyjadril aj k porovnávaniam jeho hviezdneho čísla desať s Lionelom Messim z FC Barcelona a Cristianom Ronaldom z Realu Madrid. Talian si myslí, že Eden musí dokázať, že môže byť na najvyššej úrovni dlhodobo a taktiež, že je hladný po góloch.