Main Content

Stane sa Mesut Ozil posilou FC Barcelona?

piatok, 29. september 2017 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Mesut Ozil
Mesut Ozil | zdroj: TASR

Nemecký stredopoliar Mesut Ozil sa stále nedohodol s Arsenalom na novom kontrakte a vo veľkom sa špekuluje, že by mohol čoskoro zmeniť dres. Ukázalo sa, že veľkým hráčom o jeho služby je FC Barcelona.

 „Real Madrid sa chce v januárovom prestupovom období zapojiť do prestupovej bitky o Mesuta Ozila, ktorý je pod nosom FC Barcelona. Katalánsky klub plánuje podať ponuku na nemeckého stredopoliara z Asrenalu,“ napísal britský denník Daily Star.

Realu Madrid sa nepáči, že jeho ex-futbalistu chce získať večný rival Los Blancos FC Barcelona. Nemecký záložník prežil v hlavnom meste Španielska úspešné obdobie medzi rokmi 2010 až 2013, no následne odišiel za novými výzvami do anglickej Premier League.

Londýnsky Arsenal zaplatil za jeho služby 42 miliónov libier a Ozil sa veľmi rýchlo zaradil medzi opory klubu z Emirates Stadium. Počas tohto leta sa ale niekdajší hráč Werderu Brémy stane voľným futbalistom, preto sa ho Gunners budú pokúšať predať už v zime.

Reálne totiž hrozí, že Ozil odíde počas leta 2018 zadarmo. „Barcelona sa zaujímala o Ozila už v lete, pričom sa opäť pokúsi tohto futbalistu kúpiť aj v januárovom prestupovom okne. Kataláncom by ale mohol túto snahu prekaziť Real Madrid,“ píšu britskí novinári.

Ozil má s Realom Madrid stále veľmi dobrý vzťah a na Biely Balet spomína dodnes v dobrom. Ak by sa teda o jeho služby zaujímali Pusinky v tom istom čase ako FC Barcelona, je reálne, že súčasný stredopoliar Arsenalu by si zrejme vybral transfer do družiny francúzskeho kormidelníka Zinedinea Zidanea.