Main Content

Fanúšikovia Winnipegu sú nadšení z hry Marka Daňa: Hrá excelentne!

štvrtok, 28. september 2017 14:47 | Autor: Dávid Lech

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

Marko Daňo dnes v noci odohral v drese Winnipegu Jets vydarený súboj proti Ottawe Senators. Na výhre v pomere 5:3 sa podieľal jedným gólom.

Slovenský útočník strávil na ľade celkom 14 minút a 15 sekúnd. Na konto si pripísal krásny gól po spolupráci s Nicom Petanom. Jedinou „škvrnou“ jeho výkonu boli dva mínusové body. Ani to ale fanúšikov Winnipegu Jets neodradilo od jeho povzbudzovania na internete. Väčšina priaznivcov kanadského tímu je presvedčených, že Daňo by sa mal stať trvalou súčasťou prvého tímu „tryskáčov.“

Ak (tréner) Maurice nenechá Daňa s Petanom v tíme, budem poriadne napálený. Hrajú excelentne,“ píše užíval deus216 na stránke reddit.com, ktorý neskôr dodal: „Myers hrá hrozne, no Daňa musia povolať do prvého tímu!

K tomuto názoru sa pridal aj „barkeepjabroni“: „Daňo musí byť v každom prípade v prvom tíme!“ Rovnako to vidí aj „SirBulbasaur13“: „Daňovi musia dať priestor a zdvihnúť ho do prvého tímu!

Marko Daňo to po prestupe z Chicaga Blackhawks do Winnipegu Jets nemá ľahké. Uplynulý ročník musel neustále bojovať o miesto v zostave a počas sezóny odohral celkovo 38 zápasov so ziskom 11 kanadských bodov za bilanciu 4+7. Na farme v AHL v drese Manitoby Moose nastúpil do 6 stretnutí s bilanciou 0+2.