Main Content

Messi vs. Maffeo: Mladík povedal po súboji s Messim krásne slová, niekedy dres nie je dôležitý

streda, 27. september 2017 11:50 | Autor: Martin Gregor

Maffeo a Lionel Messi
Maffeo a Lionel Messi | zdroj: streamable

20-ročný obranca Girony Pablo Maffeo sa vďaka svojmu výkonu v zápase s Barcelonou stal malou futbalovou celebritou.

Pablo Maffeo je odchovancom Espanyolu, no posledné dve sezóny strávil v akadémii Manchestru City. Pep Guardiola s ním však pred sezónou v prvom tíme nepočítal a preto ho klub poslal na hosťovanie do Girony.

Najväčšieho zápasu v doterajšej kariére sa Pablo dočkal cez uplynulý víkend. Tréner mu dal dôveru v súboji so slávnou Barcelonou. Zveril mu do rúk azda najťažšiu možnú úlohu – osobne bránenie Lionela Messiho, azda najlepšieho hráča sveta v hre 1 na 1.

Pablo však túto úlohu zvládol na jednotku a hoci Girona prehrala po dvoch vlastných góloch a presnému zásahu Luisa Suareza jednoznačne 0-3, Messi sa do gólových štatistík nezapísal.

Precíznu osobnú obranu mladučkého Maffea si všimli komentátori hneď na začiatku zápasu a nebolo prekvapením, že po jeho konci bol stredobodom pozornosti. Keďže v tesnom kontakte s Messim bol až do 78. minúty, kedy ho tréner vyčerpaného vystriedal, podľa jeho matky sa stihli už aj spriateliť.

Na striedačke sa následne spoluhráčov s úsmevom na tvári spýtal: ,,Viete čo mi povedal (Messi)? Že dostať takú úlohu je naho***" 

Internetom kolujú viaceré videá dokumentujúce súboje Maffea s Messim, na ktorých je vidieť, že je Messi z jeho precíznej obrany znechutený, no zároveň k mladému hráčovi neprejavuje žiadnu zášť. Rešpektuje ho za to, že si do bodky plní úlohu, ktorú mu určil tréner.

Novinári sa zaujímali, o čom sa s argentínskou hviezdou počas zápasu rozprával.

,,Pýtal sa ma na pár veci, napríklad na to či som na hosťovaní z Manchestru City a koľko mám rokov,” prezradil španielskym médiám. ,,Všetko bolo v poriadku. Mal som úlohu brániť ho, byť mu stále nablízko a nesledovať loptu.”

,,Je to ťažké, nielen z futbalovej perspektívy, ale aj z pohľadu psychiky. Vážim si, že tréner vložil túto dôveru práve domňa,” dodal.

Novinárov zaujímalo, či si po stretnutí so svojou zápasovou “dvojičkou” Messim vymenil dres. Maffeo ich však sklamal, miesto vzácneho suveníru od Messiho uprednostnil výmenu dresov s brankárom ter Stegenom.

Dôvod tohto rozhodnutia je obdivuhodný. O dres nemeckého brankára ho totiž požiadal dobrý kamarát. ,,Messi je najlepší hráč na svete, ale priatelia sú prvoradí,” povedal krásne slová na záver talentovaný mladík.