Main Content

Derby pre Banskú Bystricu, Zvolen bojoval

nedeľa, 24. september 2017 20:43 | Autor: TASR

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HKM Zvolen 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Góly: 24. Faille (Bartánus), 40. Bubela (Hohmann), 50. Surový (Kubka), 60. Bubela - 50. Kelemen (Kytnár), 52. Kytnár (Novák, Matis). Rozhodcovia D. Konc, Snášel - Rojík, M. Smrek, vylúčení 1:5, presilovky 3:0, v oslabení 0:1, 2827 divákov.

Zostavy

HC'05 iClinic B. Bystrica: Lassila - Kubka, Ďatelinka, Brejčák, Sedlák, Dame-Malka, Mihálik, Gélinas - Faille, Surový, Lunter - Bartánus, Bortňák, Lamper - Hohmann, Bubela, Brittain - Češík, Tamáši, Belluš

HKM Zvolen: Climie - Wharton, Ross, Bokroš, Hraško, Andersons, Drgoň, Novák - Asuchak, Coffman, Ďaloga - Michal Chovan, L. Jurík, Obdržálek - Matis, Kytnár, Kelemen - Török, Fekiač, Dubeň

Tabuľkový rozdiel sa na ľade v pohronskom derby neprejavil, hra bola vyrovnaná, v 1. tretine s viacerými šancami Zvolenčanov, v druhej s dvoma gólmi úradujúceho majstra. V 24. minúte Faille natlačil do bránky nielen seba, ale aj puk a neprehľadnú situáciu musel riešiť videorozhodca. Druhý gól domácich pridal v 40. minúte Bubela a keby videorozhodca uznal aj gól Ďatelinku o pár sekúnd neskôr, ktorý padol súčasne s klaksónom, tak by sa hostia len ťažko spamätávali. V 1. tretine ich mrzeli dve žrde v podaní Töröka v 17. a Matisa v 19. minúte, navyše im rozhodca neuznal gól v 10. minúte po tom, ako puk za bránkovú čiaru dotlačil Matis korčuľou. Už v 2. minúte však viacero gólových príležitostí Zvolenčanov odštartoval Coffman po chybe Surového, ktorý v zápase oslavoval 36. narodeniny.

V druhej tretine sa prejavila väčšia predbránková agresivita domácich, v 31. minúte, navyše, Bubela strelu po samostatnom nájazde namieril do lapačky brankára Climieho. V rovnakej pozícii sa ocitol aj hosťujúci Matis v 35. minúte s nepresným zakončením a tutovku po blafáku spálil v 39. minúte Török. Tretia tretina bola v znamení úsilia hostí streliť kontaktný gól, proti ofenzívnym "baranom" to však nemali jednoduché a keď po strele narodeninového oslávenca v 50. minúte inkasovali v oslabení tretíkrát, zdalo sa, že už stratili akúkoľvek nádej.

O 18 sekúnd neskôr, keď ešte radosť úplne neutíchla, však Kelemen znížil a vrátil zápas do dramatických obrátok. V 52. minúte dokonca v oslabení znížil Kytnár po dorážke na rozdiel gólu a postaral sa o nečakanú zápletku. Vyrovnať mohol Drgoň v 55. minúte, v 58. nasledovalo vylúčenie Chovana a hostia v oslabení okrem šance Matisa už nič podstatné nevymysleli, navyše, Bubela do prázdnej bránky 17 sekúnd pred koncom víťazstvo "baranov" ešte zvýraznil.