Main Content

Réway stále nehrá. Montreal však nad ním palicu neláme

nedeľa, 24. september 2017 09:35 | Autor: Martin Gregor

Martin Réway
Martin Réway | zdroj: © TASR

Hoci Montreal odohral v rámci prípravy na novú sezónu NHL už tri stretnutia, Martin Réway sa na súpiske Canadiens ešte neobjavil. 

Canadiens naposledy prehrali dnes v noci na ľade Ottawy vysoko 5:1. V zostave "Habs" sa opäť neobjavil slovenský útočník Martin Réway, ktorý tak zatiaľ bojuje o miesto na súpiske klubu NHL len na tréningoch.

Neznamená to však, že s Réwayom Montreal vôbec nepočíta. V klube vedia o jeho dlhom výpadku, ktoré spôsobili problémy so srdcom a šetria ho, kým nenaberie potrebnú kondíciu. Dobrým signálom pre 22-ročného Slováka, ktorý je známy najmä skvelým prehľadom v hre, je, že ho klub stále nevyradil z kádra a neposlal ho na farmu.

„Je to hokejista, ktorý bol rok chorý, ktorý rok nehral. Následky toho môžete vidieť aj na tréningoch. Pre jeho dobro, pre dobro každého, mu musíme dať čas, aby znova nadobudol svoju kondíciu," vysvetlil jeho situáciu hlavný tréner "Habs" Claude Julien.

S týmto postupom sa stotožňuje aj samotný Réway: ,,Vidia, že ešte nie som pripravený. Sme trpezliví. Tvrdo pracujem na tréningu aj mimo ľadu, bude to dlhý proces, ale cítim sa každým dňom lepšie."

,,Od zápasov v kempe nováčikov v Toronte, čo boli moje prvé zápasy po 16 mesiacoch, sa teraz cítim oveľa lepšie, ale viem, že ešte nie som 100-percentne pripravený ako by som mal byť. Cítim s však lepšie každým dňom, každý deň robím viac a viac a snažím sa byť v kondícií čím skôr to bude možné," opísal svoje pocity kanadským novinárom po piatkovom tréningu. 

Réway priznal, že ešte nie je pripravený. ,,Zatiaľ nie som. Necítim sa zle s pukom, pri prihrávkach, ale viete, ľahko sa unavím a keď som unavený neviem robiť tieto veci tak dobre, ako by som mal."

Montreal Canadiens odohrá najbližší prípravný zápas 26. septembra proti Torontu Maple Leafs. Celkovo ich má na programe pred začiatkom novej sezóny ešte štyri.