Main Content

Detva opäť prehrala, tento raz doma a vysoko

piatok, 22. september 2017 21:25 | Autor: TASR

Liptovský Mikuláš
Liptovský Mikuláš | zdroj: TASR

HC 07 Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Góly: 59. Fekiač (Gašpar) – 19. Langhammer (Pacalaj), 24. M. (Devečka, Spilar), 45. Sukeľ (Števuliak), 57. Kurali (Paukovček), 59. Piatka (Devečka, Kabáč), Rozhodovali : Lokšík, Mullner - Korba, Gavalier, vylúčenia - 3:4, presilovky - 0:1, oslabenia - 0:0, 685 divákov.

Zostavy:

HC 07 Orin Detva:Nagy – Šimon, Gachulinec, Macejko, Fekiač, Sládok, Strukoff, Zorván, Fedosov – Halás, Sčurko, Videlka – Žilka, Chovan, Milý – Murček, Gašpar, Surový – Huňady, Srnka, Ondris

MHK 32 Liptovský Mikuláš:Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Suchý, Kurali, Pacalaj, Tabaček, Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco

V Detve bolo od úvodu mimoriadne bojovné stretnutie. Do prvej vážnejšej šance sa dostal Rapáč, ktorý z uhla namieril nad brvno. Už o pár minút neskôr sa hostia tešili z otváracieho gólu, keď v 19. minúte otvoril skóre duelu Langhammer. V prvej tretine sa už viac zaujímavého nestalo, do kabín sa išlo za stavu 0:1.

Druhá dvadsaťminútovka sa začala tlakom Detvy. Do šance sa dostal Žilka, no dobre mierenou strelou Košarišťana neprekonal. Detva sa po dobrom úvode nechala zbytočne vylúčiť a pykala, keď sa krásnou strelou pod brvno presadil M. Sukeľ. Domáci po inkasovaní druhého gólu zapli na vyššie obrátky a dostávali sa čoraz častejšie do streleckých pozícií. Milý sa v 28. minúte dostal do úniku, no Košarišťan bol úspešný. O pár minút neskôr sa do ďalšieho samostatného úniku dostal Sčurko, no ani ten Košarišťana neprekonal. V druhej tretine potom pokračoval koncert zahodených šancí domácich hokejistov, ktorým v piatok nebolo dopriate.

Aj do tretej tretiny nastúpili aktívnejšie domáci, no tí už v piatej minúte tretieho dejstva inkasovali, keď sa strelou švihom presadil J. Sukeľ. Detva už bola zmierená s prehrou a stretnutie sa len dohrávalo. V 57. minúte na 4:0 pre hostí zvýšil Kurali. O pár sekúnd neskôr Detva zásluhou Fekiača znížila. V 59. minúte ešte skóre duelu na konečných 1:5 upravil Piatka.