Main Content

Americký basketbalista Prievidze obvinený zo znásilnenia!

piatok, 22. september 2017 10:49 | Autor: Filip Chudý

BC Prievidza
BC Prievidza | zdroj: TASR

Muži zákona informovali, že americký basketbalista mal v Prievidzi znásilniť 16-ročné dievča. Z čoho je ešte obvinený?

Prievidzskí policajti v stredu zadržali 23-ročného muža, cudzieho štátneho príslušníka, ktorý je podozrivý z niekoľkých trestných činov. Informovala o tom Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne s tým, že malo ísť o basketbalistu.

„Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Prievidze vzniesla obvinenie voči 23-ročnému Christopherovi, občanovi USA zo zločinu sexuálne násilie, zločinu znásilnenie, prečinu výroba detskej pornografie a zo zločinu vydieranie,“ povedala Antalová.

Ako ďalej uviedla, obvinený sa mal dopustiť hore uvedených skutkov v období od 15. augusta do 16. septembra prevažne v nočných hodinách v jednom z bytov v Prievidzi.

„Obvinený mal mladistvú, 16-ročnú Prievidžanku znásilniť. V jednom prípade ju mal nútiť k orálnemu sexu a nahrávať na mobilný telefón ich sexuálny styk. Taktiež sa jej mal vyhrážať, že ich sexuálne video zverejní,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Podľa doterajších policajných zistení sa mal 23-ročný Američan dopustiť protiprávneho konania voči mladistvej. „Mladistvá s myslením blízkemu jej pubertálnemu veku mala naivné predstavy a snahy nadviazať bližšie priateľstvo s americkým športovcom,“ konštatovala Antalová.

„Vzhľadom na to, že sa jedná o citlivý prípad a jedná sa o mladistvé dievča nebudeme k tomuto prípadu poskytovať žiadne bližšie informácie. V danej veci naďalej prebieha vyšetrovanie,“ doplnila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Na stránke našej najvyššej basketbalovej súťaže je na súpiske klubu BC Prievidza jediný Christopher, ktorý navyše sedí policajnému opisu, keďže je Američan a má 23 rokov. Ide o 203 cm vysokého pivota a novú posilu Prievidžanov Christophera P.

K prípadu sa na svojej facebookovej stránke vyjadril aj klub, pričom jeho vyjadrenie vám prinášame bez úprav: „Na základe rôznych špekulácií ohľadom hráča Perryho, vydáva klub nasledovné stanovisko: Klub BC Prievidza v súčasnej dobe disponuje informáciou, že náš hráč je vypočúvaný ako podozrivý na polícii. Bližšie informácie nám zatiaľ neboli poskytnuté a čakáme ďalej, ako sa situácia vyvinie. V zmysle našich interných pravidiel je až do úplného vyriešenia suspendovaný. Vedenie BC Prievidza.“