Main Content

Aubameyang prezradil ako to v skutočnosti bolo s Realom Madrid, AC Miláno, PSG a Čínou

piatok, 22. september 2017 10:17 | Autor: Martin Gregor

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: © TASR

Gabonský kanonier Pierre-Emerick Aubameyang pre niekoho možno prekvapujúco pokračuje aj v tejto sezóne v nemeckom Dortmunde.

Najlepší strelec minulej sezóny Bundesligy priznal v rozhovore pre RMC, že bol s Dortmundom dohodnutý na uvoľnení v prípade, že príde adekvátna ponuka z Realu Madrid, za ktorý vždy túžil hrávať.

Všetko však stroskotalo na tom, že Biely balet jednoducho nebol ochotný urobiť po odchode Alvara Moratu do Chelsea Londýn veľkú investíciu do nákupu novej ofenzívnej hviezdy.

,,Už o tom nesnívam,” priznal Aubameyang, či stále túži po prestupe do Realu. ,,Už ďalej nekomunikujem s Realom. Nechcú ma.”

,,Mal som dohodu s Borussiou, že môžem odísť. No nestalo sa to. Je to sklamanie. Ale zároveň som rád, že som tu zostal,” vysvetlil.

Real Madrid však nebol jediným klubom, do ktorého mohol počas leta odísť. V hre bolo aj AC Miláno, Paríž St. Germain a kluby z Číny.

,,Miláno mi čosi ponúklo. Bol som veľmi zaujatý ich projektom, ale napokon z toho pre viacero dôvodov nič nebolo.”

Aubameyang prezradil aj to, že mohol prestúpiť do PSG. Osobne sa stretol s prezidentom klubu Nasserom Al-Khelaifim, ale jeho transfer do Parku princov zmaril príchod nového športového riaditeľa.

,,Na začiatku júna som sa stretol s Nasserom. Bolo to pred príchodom Antera Henriqueho. A keď Henrique prišiel do PSG, rozhodli sa, že ma neangažujú,” vysvetlil ďalší zmarený prestup.

Hovorilo sa však aj o Číne, ktorá ponúka futbalistom astronomický plat, ktorý má kompenzovať ligu nižšej úrovne: ,,Čína… tú som nebral seriózne, chýbal tam profesionálny prístup. Poslali len písomnú ponuku, bola to katastrofa.”