Main Content

Neymar sa ospravedlnil spoluhráčom za nevhodné správanie

piatok, 22. september 2017 08:14 | Autor: Martin Gregor

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Neymar sa podľa francúzskeho plátku L’Equipe ospravedlnil spoluhráčom za svoje správanie v nedeľňajšom zápase PSG s Lyonom.

Najdrahší futbalista svete Neymar rozvíril vášne v šatni PSG po tom, ako sa sporil s Edinsonom Cavanim o to, kto bude v súboji proti Lyonu (2-0) realizovať priamy kop a penaltu. Svojim správaním, ktoré mnohí označili za detinské, nahneval aj viacerých spoluhráčov na čele uruguajským kanonierom.

Celý konflikt bol natočený televíznymi kamerami a média o ňom píšu už pár dní. Neymar sa preto rozhodol upokojiť situáciu a pred štvrtkovým tréningom sa ospravedlnil za svoje správanie všetkým spoluhráčom. Jeho slová, nakoľko Neymar ešte neovláda francúzštinu, tlmočil Thiago Silva.

K upokojeniu situácie prispel aj Dani Alves, ktorý mal na konflikte vlastný diel viny, keď sa rozhodol zobrať Cavanimu loptu a podať ju Neymarovi. V stredu večer zobral oboch spoluhráčov na spoločnú večeru, na ktorej si mali všetko vysvetliť.

Aby sa situácia neopakovala tréner PSG Unai Emery zároveň otvorene vyhlásil, že Cavani je určený za hlavného exekútora štandardných situácii a Neymar je druhý v poradí.