Main Content

Neymar má smolu. Tréner PSG rozhodol v prospech Cavaniho

piatok, 22. september 2017 07:46 | Autor: Martin Gregor

Cavani, Emery, Neymar
Cavani, Emery, Neymar | zdroj: TASR

Spor o to, kto bude kopať penalty a priame kopy v Paríži St. Germain by sa nemal opakovať. Tréner Emery sa vyjadril jasne.

Hlavnou témou futbalových médií bol v posledných dňoch konflikt, ktorý vznikol medzi Edinsonom Cavanim a Neymarom v nedeľňajšom zápase PSG s Lyonom (2:0). Dve veľké hviezdy Parížanov sa totiž pri exekúcii priameho kopu i penalty sporili o to, kto ich bude realizovať.

Olej do ohňa pridal aj Dani Alves, ktorý sa rozhodol loptu podať Neymarovi, čím ešte viac rozvíril vášne medzi spoluhráčmi. Cavaniho krajan Diego Forlán ho za to nazval Neymarovou “šľapkou”.

Aby sa situácia v budúcnosti neopakovala, tréner PSG Unai Emery urobil definitívne rozhodnutie, ktoré pre istotu aj medializoval: ,,Prvá osoba zodpovedná za realizáciu štandardných situácii je Cavani, Neymar je druhý.

 Ak Neymar nebude rešpektovať tento verdikt, otvorene pôjde proti rozhodnutiu trénera. Na druhú stranu sa nedá očakávať, že sa dlhodobo zmieri s tým, že mu budú odopreté všetky štandardné situácie, ktoré tak miluje.

Aby to v šatni PSG fungovalo, Cavani a Neymar budú musieť nájsť kompromis.