Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (17.7.2011) + VIDEO

nedeľa, 17. júl 2011 19:56 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (17.7.2011) + VIDEO
Prestupové klebety a špekulácie (17.7.2011) + VIDEO | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami.

Inter sa zaujíma o Palacia

Tréner Interu Miláno Gian Piero Gasperini, ktorý prišiel k čierno-modrým z konkurenčného Janova, chce do klubu pritiahnuť svojho bývalého zverenca Rodriga Palacia. Inter ponúkal Janovčanom za Palacia Gorana Pandeva. Túto ponuku však Janov okamžite odmietol s odôvodnením, že Pandev nie je pre nich dostačujúcou náhradou. Gasperini sa zaujíma aj o ďalšieho hráča janovského klubu, Slováka Juraja Kucku. 

Benfica sa posilnila o Geraya


Argentínsky stopér Ezaquiel Garay mieri z Realu Madrid do Benfiky Lisabon, v ktorej bude pôsobiť najbližšie štyri sezóny. 24-ročný Garay sa stal druhou letnou posilou Benfiky. Klub, ktorý nedávno priviedol aj Alexa Sitsela, však prišiel o dve výrazne osobnosti – Fábia Coentraa (zhodou okolností odišiel do Realu) a Davida Luiza (prestúpil do Chelsea).

Espanyol sa posilnil


Espanyol Barcelona, ktorý údajne patrí medzi hlavných záujemcov o služby Vladimíra Weissa ml.  (na hosťovanie) získal dve nové kvalitne posily do obrany – 23-ročného mexického reprezentanta Héctora Alfreda Morena  a 21-ročného mládežníckeho reprezentanta Španielska Dídaca. Moreno prestúpil do Espanyolu za 4 milióny eur z holandského Alkmaaaru. Dídac prišiel z milánskeho AC za bližšie nešpecifikovanú sumu.

Bendtner do Evertonu?


Kanonier Arsenalu Nicklas Bendtner, ktorý niekoľkokrát vyjadril svoju túžbu opustiť tím Gunners pre nedostatok herných príležitosti v minulej sezóne, je podľa najnovších správ v hľadáčiku konkurenčného Evertonu. Ten by rád získal dánskeho útočníka na ročné hosťovanie.

Hamšík opäť v hľadáčiku Manchestru United

Hoci majiteľ Neapolu Dino De Laurentiis opakovane potvrdil, že Mareka Hamšíka nepustí z Neapolu za menej ako 100 miliónov eur (čím by sa stal Marek najdrahším hráčom na planéte) tréneri iných klubov stále hľadajú spôsob, ako získať talentovaného stredopoliara zo Slovenska do svojho kádra. Po AC Miláno obnovil svoj záujem aj Manchester United, ktorý sa o Hamšíka naposledy intenzívne zaujímal počas zimy. Hamšík je v zozname letných prestupových priorít Alexa Fergusona hneď na druhom mieste za Wesley Sneijderom.