Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (17.7.)

nedeľa, 17. júl 2011 19:26 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (17.7.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (17.7.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Belasí chválili Trenčín

Po piatkovom otváracom dueli prvého kola Corgoň Liga medzi Slovanom Bratislava a Trenčínom (3-1) sa hovorilo predovšetkým o sympatickej snahe Trenčína, ktorý neprišiel na Pasienky len brániť. Hru Trenčína vyzdvihol aj  kanonier belasých Filip Šebo, ktorý však zároveň s úsmevom poznamenal, že na Slovane sa vyhráva podobnou taktikou len veľmi ťažko.

Učenlivý Depetris


Určite ste si všimli, že trenčiansky snajper z Argentíny David Alberto Depetris nepotreboval pri rozhovoroch s novinármi žiadneho tlmočníka. Depetris vie už takmer plynule po slovensky, čo zdvíha jeho kredit nielen u trenčianskych fanúšikov. Podobnou cestou sa vybral špílmacher Žiliny Bello či “gladiátor“ zo Slovana Karim Guédé. Zhodou okolností všetci traja sa pohrávajú s myšlienkou  získania slovenského občianstva. Ako dobre vieme Guédé je k tomu už veľmi blízko.

Kto je Ľuboš Nosický?


Včera sme sa stretli s viacerými reakciami fanúšikov Žiliny, ktorí počuli meno nového trénera Šošonov vôbec po prvýkrát.  Luboš Nosický naposledy pôsobil ako šéftréner mládeže pod Dubňom. Predtým viedol A mužstvo Dubnice. Najviac ho preverilo pôsobenie v Trnave v roku 2009, hoci na lavičke Spartaku nevydržal dlho. Jeho poslanie u hlavného mužstva Žiliny je údajne len dočasné, čo sa však v prípade dobrého výkonu proti Košiciam a prípadného zázraku proti Reykjavíku v odvete Európskej ligy môže rýchlo zmeniť.

Padne viac gólov?


V prvom kole minulého ročníka Corgoň ligy padlo 16 gólov. V tom aktuálnom sme zatiaľ zaznamenali 11 presných zásahov.  Na programe sú ešte dva dnešné zápasy. Žilina privíta Košice a Trnava Dunajskú Stredu. Analýzu k týmto stretnutiam nájdete tu.