Main Content

Dunajská Streda si do tabuľky pripísala ďalšie tri body

streda, 20. september 2017 20:31 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 1:0 (0:0)

Gól: 86. Davis. Rozhodovali: CHmura – Lieskovský, Perát, ŽK: Kalmár - Richtárek, Vaščák, 4598 divákov
Zostavy a striedania:

FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Simon, Ljubičič, Kalmár – Pačinda (75., Čmelík), Malec (55. Divković), Ashiru (46. Vida)

Senica: Plach – Medveděv, Ranko, Jarabica, Podhorin – Krč (57., Richtáren), Duga – Kováč (63., Sarpei), Vaščák, Šefčík – Martišiak (75., Rigo)
 

Domáci pohrozili už v 10. minúte, nebezpečnú strelu Pačindu vyrazil Plach. Okrem prvej príležitosti prvá 20-minútovka veľa ruchu nepriniesla. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami, s miernou domácou prevahou. V 30. minúte po centri z pravej strany hlavou loptu sklepol Malec Davisovi, ktorý zo siedmich metrov prepálil bránu. Obrovskú šancu zneškodnil brankár Plach, v 38. minúte sa na neho rútil Ashiru, ale dobrým zákrokom zabránil domácemu gólu. Na druhej strane mohol skórovať Medveděv, Macej však bol na mieste.V 43. minúte sa cez obranu Senice prepracoval Ljubičič, ale Plach dobrým vybehnutím zakročil. V 45. minúte po prihrávke Šefčíka poslal Kováč loptu vedľa brány.

Druhý polčas začala Dunajská Streda s veľkým náporom, v 51. minúte Vidova hlavička tesne minula bránu. Dunajská Streda bola aktívnejšia v útočnej fáze, ale hostia sa s istotou bránili. V 76. minúte mal gól na kopačkách Pačinda, ale jeho strelu Plach vyrazil. V 80. minúte Kalmár hrozil z priameho kopu, ale lopta letela nad. O dve minúty prišla ďalšia šanca Dunajskej Stredy, Kalmárov center poslal hlavou tesne vedľa Divkovič. V 86. minúte sa domáci konečne dočkali, z priameho kopu z pravej strany sa presadil Davis – 1:0. Do konca sa už skóre nemenilo.