Main Content

Christian Pulisic sa pýši lepšími štatistikami ako Messi a Ronaldo v jeho veku

streda, 20. september 2017 15:15 | Autor: Dávid Lech

Christian Pulisic
Christian Pulisic | zdroj: TASR

Mladá futbalová nádej Borussie Dortmund Christian Pulisic tento týždeň oslávil 19. narodeniny. Vo svojom veku dosahuje lepšie štatistiky ako Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

V pondelok 18. septembra oslavoval mladý útočník BVB Christian Pulisic 19. narodeniny. Na internete sa objavilo zaujímavé štatistické porovnanie amerického futbalistu s aktuálne dvomi najlepšími hráčmi sveta Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom pred dovŕšením devätnásteho roku života.

Na prekvapene mnohých porovnanie ovládol Pulisic, ktorý strčil do vrecka oba spomínané superhviezdy. Americký futbalista deň pred svojimi 19. narodeninami mal na konte 60 odohraných zápasov v profesionálnej kariére, v ktorých zaznamenal 9 gólov.

Lionel Messi si v jeho veku zahral len v 34 stretnutiach, v ktorých zaznamenal rovnako 9 presných zásahov. Cristiano Ronaldo absolvoval 53 súbojov a strelil 6 gólov.

Na medzinárodnej úrovni sa Pulisic dostal do hry celkom 18-krát a strelil 7 gólov. Messi odohral za Argentínu svojho času 9 stretnutí s bilanciou dvoch gólov, Ronaldo za Portugalsko v „ostrom“ súboji do veku 19 rokov nenastúpil ani raz.