Main Content

Veľká novinka v slovenskom hokeji: SZĽH zavádza funkciu delegátov!

utorok, 19. september 2017 16:05 | Autor: Dávid Lech

SZĽH
SZĽH | zdroj: TASR

SZĽH zavádza do slovenského hokeja novú funkciu v podobe delegátov stretnutia. Cieľom je zlepšiť kultúru, podmienky a úroveň hokeja na Slovensku.

Informáciu priniesla oficiálna stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja hockeyslovakia.sk. Delegáti SZĽH budú vykonávať svoju funkciu na stretnutiach Tipsport ligy, I. ligy a medzištátnych zápasoch. K vytvoreniu celej koncepcie dopomohla aj spolupráca so šéfom delegátov Slovenského futbalového zväzu Jozefom Chocholoušom.

Delegát SZĽH bude dozerať nad priebehom zápasu. Výsledky a závery z neho bude konštatovať v protokole, ktorý bude jedinou nezávislou správou. Protokol zo zápasu bude brať do úvahy disciplinárna komisia, súd aj orgány činné v trestnom konaní. Delegát zápasu bude zároveň verejný činiteľ,“ bližšie popisuje funkciu delegátov oficiálna stránka SZĽH.

„Každodenným chlebíkom“ delegáta bude „hodinu a pätnásť minút pred zápasom poradu, na ktorej zistí, či každá osoba podieľajúca sa na priebehu zápasu má vytvorené vhodné podmienky na prácu. Následne bude nestranne pozorovať stretnutie a po stretnutí prebehne ďalšia porada, na ktorej môže každý zhodnotiť priebeh a fungovanie všetkých zložiek.“

Hlavným cieľom tohto kroku je podľa SZĽH zlepšenie kultúry, podmienok a úrovne hokeja na Slovensku. Výhodou taktiež môže byť zníženie konfliktov medzi samotnými klubmi a prenajímateľmi ľadových štadiónov: „Napríklad nie všetky štadióny na Slovensku patrila klubom. Delegát SZĽH tak môže poukázať na nedostatky, aby to nemusel robiť klub, čím by sa mohol dostať do konfliktu s prenajímateľom, teda samosprávou alebo mestom.

Funkcia delegátov vstúpila v platnosť po dvojdňovom seminári Delegátov SZĽH, ktorý sa uskutočnil 15. až 16. septembra 2017.