Main Content

V Taliansku opäť ospevujú Milana Škriniara: 25-miliónová investícia spláca dôveru

utorok, 19. september 2017 15:25 | Autor: Dávid Lech

Milan Škriniar
Milan Škriniar | zdroj: TASR

Milan Škriniar si po ďalšom výbornom výkone v drese Interu Miláno vyslúžil zo strany talianskych médií ďalšie slová chvály.

Inter Miláno vstúpilo do novej sezóny Serie A vo veľkom štýle. V štyroch stretnutiach zaznamenalo rovnaký počet víťazstiev a s plným 12-bodovým ziskom figuruje v tabuľke na treťom mieste kvôli horšiemu skóre za lídrom z SSC Neapol a obhajcom titulu z Juventusu Turín. Defenzíva zverencov Luciana Spallettiho inkasovala len jeden gól a leví podiel má na tom aj Milan Škriniar, ktorý na ihrisku vytvoril nerozlučnú dvojicu s Mirandom.

Za slovenského stopéra taliansky gigant zaplatil odstupné vo výške 25 miliónov eur. Prestupová čiastka sa prvotne dostala pod paľbu kritiky, no prípravné zápasy a predovšetkým ostré štarty Škriniara v domácej lige dokonale umlčali všetkých kritikov. Po každom zápase sa 22-ročný futbalista dočká obrovskej pochvaly za svoje výkony a inak tomu nebolo ani v poslednom súboji na pôde Crotone.

Inter napriek kvalitnej hre dlho nedokázal prelomiť obranu súpera. Podarilo sa to až slovenskému futbalistovi, ktorý v 82. minúte stretnutia zaznamenal svoj prvý gól v drese nového zamestnávateľa. A hneď mal prívlastok víťazný. Na adresu Slováka sa okamžite začali sypať ďalšie slová chvály. „Tréner dal na začiatku sezóny dôveru stopérskemu tandemu Miranda – Škriniar a výsledkom je jeden inkasovaný gól v 4 zápasoch. Je to najlepšia defenzíva Serie A. 25 miliónov, ktoré Inter investoval do Škriniara síce podráždili fanúšikov Interu, no všetky kontroverzie sú teraz preč,“ píše taliansky plátok Gazzetta dello Sport.

K skvelej výkonnosti i hernému prejavu sa vyjadril i samotný kormidelník Spalletti: „Je to obranca, ktorý je neustále v pohotovosti. Fyzicky výborne pripravený a vo svojom veku už aj osobnosť. Vkladáme do neho dôveru a on ju spláca,“ neskrýval radosť zo skvelého letného nákupu skúsený tréner. Najbližší zápas čaká na Škriniara a spol. už dnes večer, keď v rámci 5. kola Serie A nastúpi Internazionale na pôde Bologne.