Main Content

Trenčín s ďalšou výhrou, Žilina nemala nárok

nedeľa, 17. september 2017 19:35 | Autor: TASR

Dukla Trenčín
Dukla Trenčín | zdroj: TASR

MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Trenčín 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Góly: 2. D. Hudec (Themár, Starosta), 13. Radivojevič (Frühauf, Ölvecký), 14. T. Varga (Cebák, M. Hlinka). Rozhodovali: Müllner, Jonák – Synek, Tvrdoň,, vylúčení: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Zostavy:

MsHK DOXXbet Žilina: Tomek (14. Mikoláš) – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Mich. Roman, Meliško, Harant, Mendrej – Handlovský, Martindale, Pitt – Švihálek, Húževka, J. Jurík – Klimenta, Holovič, Stupka – Váňa, Ondruš, Rogoň.

HK Dukla Trenčín: Valent – L. Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T. Varga, Bulík, M. Hlinka – Gašparovič, Dlouhý, Hecl – D. Hudec, Sojčík, Mikula – J. Pardavý ml., A. Themár.

"Vlci" nastúpili na posledný domáci duel bez divákov proti lídrovi z Trenčína bez zraneného kapitána Konečného, ale namaškrtení piatkovou vysokou výhrou nad Nitrou. V 113. sekunde sa hostia po teči Hudeca dostali do vedenia a aj do pohody. Mali viac z hry, domácich veľmi pred Valentom vidieť nebolo a "vojaci" postupne pridali ďalšie góly. Podobne, ako pri prvom góle, sa v 13. minúte tečom Frühaufovej strely presadil z diaľky Radivojevič a keď o 22 sekúnd pridal po chybe domácich a následnom úniku Varga tretí gól, vystriedal Tomeka v žilinskej bráne Mikoláš. Tréner Škorvánek si vzal oddychový čas, prehovoril svojim zverencom do duše, ale tí sa stále dostávali k zakončeniu iba sporadicky.  

Aj v druhej časti pokračovali hostia v dobrej pozičnej hre a predvádzali účinný celoplošný hokej. Naopak, domáci mali problémy dostať sa cez stredné pásmo. Iba vďaka šťastiu a dobrým zákrokom Mikoláša pri šanciach Vargu či Radivojeviča držali domáci trojgólový rozdiel. Mohli ho znížiť po Ondrušovej šanci a príležitosti Martindalea, ale s oboma si Valent bez problémov poradil. Hralo sa slušne, až v 34. minúte putoval na trestnú lavicu za hákovanie Bulík. Výhodu domáci ukončili sami už po 37 sekundách vyšším počtom hráčov na ľade.