Main Content

Zimný výpredaj v PSG: Na odchode je 5 hviezd

nedeľa, 17. september 2017 13:44 | Autor: Timotej Gašper

Angel Di Maria, PSG
Angel Di Maria, PSG | zdroj: TASR

Paríž Saint-Germain v auguste prelomil svetový rekord kúpou Neymara a v lete 2018 musí zaplatiť ďalšiu astronomickú čiastku za Mbappého. Aby sa finančné váhy klubu aspoň trocha vyrovnali, musí prísť veľký januárový výpredaj.

Nákupy Neymara a Kyliana Mbappého budú v konečnom súčte stáť PSG približne 380 miliónov eur. Paríž tak musí vyrovnať finančný stav a hlavne sa vyhnúť vyšetrovaniam z dôvodu porušenia Finančného Fair Play. V zimnom prestupovom období sa tak klub spod Eiffelovej veže pokúsi predať až päť hviezdnych hráčov, ktorých predajom môže klub získať veľké peniaze. 

Portál Mundo Deportivo informuje, že kufre si zbalí pätica Di María, Draxler, Lucas Moura, Kevin Trapp a Javier Pastore, pričom najväčšími ašpirantmi na ich zisk sú Manchester United, Barcelona a Arsenal Londýn.

Julian Draxler bol na zozname prianí Arsene Wengera ešte ako hráč Schalke 04, no odvtedy si vybral Wolfsburg a v januári 2017 práve PSG. Spočiatku sa Nemcovi náramne darilo, no neskôr ho mierny úpadok formy odstavil na lavičku, ku ktorej ho ešte viac priklincovali príchody Neymara s Mbappém. Šikovný krídelník má stále len 23 rokov a očakáva sa, že najväčší záujem znova prejaví Arsenal.

Angel Di María si po fiasku v Manchestri United našiel v Paríži svoje miesto. Nebezpečný ofenzívny rýchlik bude podľa správ Mundo Deportivo v Parku Princov nadbytočný, čo vyrieši odchod do Barcelony. Katalánci by si na hviezdu Argentíny mali pripraviť až 70 miliónov eur, čo by PSG v ich probléme určite potešilo.

Krídelné priestory opustí aj brazílsky technik Lucas Moura. Po nadanom hráčovi išiel Manchester United ešte v dobe, kedy bol za kormidlom Sir Alex Ferguson, no Moura si vtedy zvolil hlavné mesto Francúzska. Situácia ohľadom snahy o zisk Lucasa sa podľa Mundo Deportivo nezmenilo ani po príchode Jose Mourinha, ktorý by rád v zime vystužil ofenzívne rady „Red Devils.“

Javier Pastore je univerzálny stredopoliar respektíve krídlo, ktorému nerobí problém hrať aj hlbšie v zálohe. Argentínsky reprezentant má dobrú techniku a pre tím odovzdá všetko, čo sú atribúty sympatické azda každému trénerovi. Najviac sa hovorí o Španielsku alebo Taliansku, pričom záujem vraj majú vo Valencii, Seville či Interi Miláno.

Nezodpovedané zatiaľ ostávajú kroky Kevina Trappa. Nemecký gólman prežil v PSG pekné a úspešné chvíle, no z bránky ho vytláčajú čoraz častejšie chyby a taktiež talentovaný francúzsky brankár, Alphonse Areola.

Po zrátaní možných prestupových súm za spomenutých hráčov by si Paríž mohol do pokladnice pridať približne 220 miliónov eur.